OTKRIVEN MOTIV MANIJAKA IZ LIONA: Avganistancu glasovi iz glave NAREDILI DA UBIJE (VIDEO)
Foto: Tviter

tužno

OTKRIVEN MOTIV MANIJAKA IZ LIONA: Avganistancu glasovi iz glave NAREDILI DA UBIJE (VIDEO)

Planeta -

Muškarac iz Avganistana bio je u "psihotičnom stanju" i na drogama kad je nožem ubio jednu osobu, a ranio osam u Francuskoj, ali istražitelji nisu otkrili nikakve veze sa terorizmom, izjavio je regionalni tužilac.

Psihijatrijskom procenom muškarca u pritvoru otkriveno je da je doživeo "paranoični delirijum" i čuo glasove koji su mu govorili da ubije nekoga tokom napada u subotu, rekao je tužilac Nikola Žakue, prenosi AP.

Mladić star 19 godina umro je nakon što je u napadu izboden nožem ispred stanice metroa u predgrađu Liona. Prema rečima tužioca, prolaznici su okružili i uhapsili napadača pre nego što je policija stigla.

"Njihova hrabra, odgovorna intervencija bila je presudna", rekao je Žakue novinarima. Muškarac iz Avganistana živi u francuskom centru za tražitelje azila, ima privremenu boravišnu dozvolu u Francuskoj i prvi put se registrovao 2009. godine, rekao je tužilac.

Čovek nije javno imenovan, ali nije bio ni na jednoj listi ekstremističkih organizacija, rekao je Žakue. Dvoje od osam povređenih ljudi i dalje je hospitalizovano, prenosi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track