MALENU EJMI OTELI MAJCI IZ NARUČJA, PA JE PUSTILI POSLE 19 SATI: Pala prva hapšenja otmičara, među privedenima i učiteljica njenog mlađeg brata! (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook/Quentin Venter, Facebook/Ria van der Walt, Facebook

otmica koja je šokirala svet

MALENU EJMI OTELI MAJCI IZ NARUČJA, PA JE PUSTILI POSLE 19 SATI: Pala prva hapšenja otmičara, među privedenima i učiteljica njenog mlađeg brata! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Devojčica Ejmi-Li de Jaher (6) iz Južnoafričke Republike, koja je oteta iz majčinih ruku ispred škole, posle 19 sati intenzivne potrage, pronađena je u napuštenom delu ulice. Za njeno kidnapovanje osumnjičena je i učiteljica njenog mlađeg brata, potvrdila je porodica.

Devojčica je kidnapovana ispred osnovne škole na periferiji Johanesburga oko 7.40 sati u ponedeljak ujutru, dok je majka nju i brata vodila na nastavu.

Otac devojčice Vajndad de Jaher, šampion F1 u trkama motornim čamcem, ubrzo je primio telefonski poziv od bande, koja je zahtevala 120.000 evra za njeno puštanje.

Usledila je intenzivna potraga, a posle 19 sati, otmičari, uplašeni da će biti uhvaćeni, ostavili su je u napuštenom delu ulice. Porodica je nakon toga potvrdila da je među uhapšenima i učiteljica devojčicinog mlađeg brata.

"Mogu da potvrdima da je jedna od uhapšenih učiteljica našeg sina Džejdena. Ona je dobro poznata našoj porodici", rekao je otac.

foto: Facebook/Quentin Venter

Nakon kidnapovanja devojčice porodica je napadnuta na društvenim mrežama da je i ona umešana u otmicu.

"Želim da svima bude jasno da porodica nema nikakve veze sa otmicom", istakao je on.

Učiteljica je među troje uhapšenih za otmicu, preneli su mediji.

San prenosi da su među uhapšenima zbog otmice dve žene, starosti 27 i 40 godina, kao i muškarac od 50 godina. Oni su još u sredu privedeni u svojim domovima, potvrdila je policija.

foto: Facebook/Ria van der Walt

Devojčicu je na ulici pronašao par, koji je čuo kako plače i doziva majku. Odmah su je odveli u policijsku stanicu, gde su ubrzo stigli i njeni roditelji.

Ejmi je ispričala detalje o otmičarima, koji su pomogli policiji da im uđe u trag i uhapsi ih.

Kurir.rs/San/Dejli Star

Foto: Facebook/Quentin Venter, Facebook/Ria van der Walt, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja