DRAGA, URAGAN NAM ODNESE KUĆU: Bračni par sa Floride preko kamere gledao kao im Dorijan uništava dom (VIDEO)
Foto: Screenshot

nepogoda

DRAGA, URAGAN NAM ODNESE KUĆU: Bračni par sa Floride preko kamere gledao kao im Dorijan uništava dom (VIDEO)

Planeta -

Džejson Sojer i njegova žena gledali su snimke s kamera na ulaznim vratima njihove kuće u gradiću Emerald Ajsl i videli kako njihovu kuću u Severnoj Karolini uništava tornado nastao kao posledica uragana Dorijana, piše CNN.

"Kamera s ulaznih vrata kuće bila je 'offline' i tada smo zaprimili vest o tornadu u tom području. Pogledali smo što je sve snimljeno samo kako bi videli tu snimku, kazao je Sojer o snimku na kojoj se vidi kako jedan od 24 tornada nastalih zbog uragana diže njihovu kuću u vazduh.

Par koji se nalazio u svojem domu u Raefordu odmah je znao kako je njihova kuća u Emerald Ajslu uništena. "Bili smo šokirani i posve iznenađeni. Bilo je neverojatno videti kako se to događa. Zvuk je bio najpamtljiviji deo snimka i uistinu je naglasio koliko je snažan bio tornado", kazao je Sojer i dodao: "Ovo bi trebalo poslužiti svima kao upozorenje koji misle da mogu 'odraditi' da razmisle. Svi su bili zabrinuti zbog uragana i nisu ni razmišljali o tornadu".

Sojer čeka da se podigne most prema ostrvu kako bi se mogao vratiti i videti kakva je šteta. Tornada su uobičajena pojava tokom sezone uragana i tropskih oluja, i imaju tendenciju imati kratki rok trajanja i pojavljuju se bez upozorenja.

Kurir.rs/Večernji.hr Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track