PUTIN GLASAO NA LOKALNIM IZBORIMA U MOSKVI I OTKRIO NOVINARIMA: Nije mi važno koliko ima kandidata, već da li će dobro raditi kad budu izabrani
Foto: AP

NA SVOM OMILJENOM BIRAČKOM MESTU

PUTIN GLASAO NA LOKALNIM IZBORIMA U MOSKVI I OTKRIO NOVINARIMA: Nije mi važno koliko ima kandidata, već da li će dobro raditi kad budu izabrani

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u nedelju ujutro na biračko mesto u Ruskoj akademiji nauka da bi glasao na izborima za moskovsku Gradsku dumu.

Posle glasanja Putin je, na pitanje novinara da li bi trebalo da bude veći broj kandidata, odgovorio da nije važno koliko je kandidata, već koliko je kvalitetan njihov rad posle izbora.

foto: AP

Ruski lider tradicionalno glasa upravo na ovom biračkom mestu broj 2151: to je bio slučaj i na predsedničkim izborima 2000, 2004, 2008, 2012. i 2018. godine.

Biračka mesta za izbore za poslanike moskovske Gradske dume otvorena su u 8 časova po lokalnom vremenu, a glasači će moći da izvrše svoju građansku dužnost na 3.600 biračkih mesta. Na izborima za poslanika moskovske Gradske dume učestvuje 225 kandidata.

U Rusiji se 8. septembra održavaju lokalni izbori u 85 regiona. Izbori će se održati u 13 zakonodavnih skupština, guverneri će na neposrednim izborima biti birani u 16 regiona, u 22 administrativna centra biraće se gradske dume, a u tri regionalna glavna grada biraju se predsednici opština.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track