Najnovije vesti

SALVINIJA DOČEKALE HILJADE PRISTALICA: Ispao je iz vlade ali podrška desničarskoj Ligi raste!
Foto: AP / Luca Bruno

pontida

SALVINIJA DOČEKALE HILJADE PRISTALICA: Ispao je iz vlade ali podrška desničarskoj Ligi raste!

Planeta

Hiljade tvrdokornih pristalica italijanske desničarske stranke Liga sa severa zemlje okupljaju se danas u gradu u Lombardiji na skupu podrške vođi te partije Mateu Salviniju.

Salvini nastoji da se ponovo učvrsti kao opozicioni vođa posle ozbiljnog propusta u proračunu koji je koštao njegovu stranku ispadanje iz vlade.

 

Pristalice sa šalevima na kojima piše "Salvini zauvek" ili majicama sa natpisom "Salvini premijer" pristižu na polje u mestu Pontida blizu Bergama za godišnji miting Lige. Pontida ima dugu istorijsku povezanost sa nacionalističkim pokretima.

 

Salvini pokušava da aktivira svoju bazu u suprotstavljanju koalicionoj vladi Pokreta pet zvezdica i Demokratske stranke koja je preuzela dužnost prošle nedelje.

Salvini je isključen iz vlade i izgubio je položaj italijanskog tvrdog anti-imigrantskog ministra unutrašnjih poslova.

 

Anketa objavljena danas u finansijskom dnevniku Sole-24 Ore pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim političkim koracima, njegova Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

Prva 14-mesečna vlada aktuelnog premijera Djuzepea Kontea pala je prošlog meseca jer je Salvini povukao svoju anti-imigrantsku partiju Ligu iz koalicije u neuspelom pokušaju da izdejstvuje prevremene izbore da bi on postao premijer.

 

Uprkos velikim rivalitetima Pokret pet zvezdica i Demokratska stranka levog centra uspele su da formiraju novu koaliciju i izbegnu prevremene parlamentarne izbore.

 

Kurir.rs / Beta

Foto: AP / Luca Bruno

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...