PALA KINESKINJA KOJA JE PREVARILA ČITAV AMERIČKI SISTEM: Pelješila bogataše i za 2 godine zaradila milione! Njena prevara je POROĐAJNI TURIZAM! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/BBC

I TOGA SE SETILA

PALA KINESKINJA KOJA JE PREVARILA ČITAV AMERIČKI SISTEM: Pelješila bogataše i za 2 godine zaradila milione! Njena prevara je POROĐAJNI TURIZAM! (VIDEO)

Planeta -

LOS ANĐELES - Kineskinja Dongjuan Li priznala je krivicu pred američkim sudom za vođenje lanca "porođajnog turizma" za bogate kineske državljane, koji su plaćali kako bi im se deca rodila u SAD i tako postali američki državljani.

Li je klijente obučavala kako da zaobiđu imigracijsku kontrolu u SAD i sakriju trudnoću.

Na taj način zaradila je 2, 4 miliona dolara. Kazna će joj biti izrečena tek u decembru, ali kazna za takve zločine kreće se do 15 godina robije.

Li je priznala da je između 2013. i 2015. njena kompanija naplaćivala bogatim kineskim državljanima, među kojima su bili vladini službenici, između 40.000 i 80.000 dolara za obuku kako da im se dete rodi u SAD. Kompanija se na svojoj veb-stranici hvalila s više od 500 zadovoljnih klijenata.

Ona je upućivala klijente da iz Kine prvo odu na Havaje, jer će tamo lakše proći američku carinu. Zatim ih je podučavala da na razgovoru u američkom konzulatu u Kini kažu da će ostati samo dve sedmice, a zapravo su ostajali do tri meseca posle porođaja.

Li je priznala krivicu za planiranje da počini imigracijsku prevaru i za prevaru s vizama.

Iako nije nezakonito posetiti SAD i poroditi se tamo, lažni zahtevi za vizu jesu nezakoniti.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track