Najnovije vesti

EGIPAT NA NOGAMA: Demonstranti širom zemlje traže ostavku predsednika Sisija (VIDEO, FOTO)
Foto: Profimedia

OGROMNI PROTESTI

EGIPAT NA NOGAMA: Demonstranti širom zemlje traže ostavku predsednika Sisija (VIDEO, FOTO)

Planeta

KAIRO - U više egipatskih gradova održani su antivladini protesti sa kojih je zatražena ostavka predsednika Abdela Fataha al Sisija.

Proteste je veoma brzo rasturila policija koja je protiv demonstranata iskoristila suzavac.

Prema tvrdnjama egipatskog Centra za ekonomska i socijalna prava, nekoliko desetina ljudi je uhapšeno, među kojima najmanje dva novinara. 

foto: Profimedia

Ovo su, kako prenosi AP, retki antivladini protesti, a u blizini trga u Kairu, sinoć se okupilo na desetine demonstranata.

foto: Profimedia

"Ovo je važan razvoj događaja jer je ovo prvi protest protiv vlasti el Sisija", rekao je politikolog Mustafa Kamel al Sajed sa Univerziteta u Kairu.

Protesti, na kojima se takođe okupio manji broj ljudi, održani su i u drugim mestima, uključujući i Aleksandriju. Oni su se odazvali pozivu biznismena, koji je sam napustio zemlju, Mohameda Alija, a koji optužuje vojsku i vladu za korupciju, ne pružajući za to dokaze.

Al Sisi je u utorak odbacio optužbe za korupciju, nazivajući ih "čistim lažima".

foto: Profimedia

Egipatski biznismen i glumac Mohamed Ali postavio je na internetu seriju video snimaka u kojima optužuje predsednika da troši milione na luksuzne rezidencije i hotele, dok milioni Egipćana žive u siromaštvu.

Kurir.rs/Tanjug

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...