AMERI, UNIŠTIĆEMO VAS! Sergej Šojgu zapretio Amerikancima i objasnio šta će se desiti u SLUČAJU VELIKOG RATA!
Foto: Profimedia

BORBENO

AMERI, UNIŠTIĆEMO VAS! Sergej Šojgu zapretio Amerikancima i objasnio šta će se desiti u SLUČAJU VELIKOG RATA!

Planeta -

Odmeravanje Amerikanci troše ogromne svote novca na privatne vojne ugovore, na nosače aviona... Naša sredstva za uništenje su jeftinija i efikasnija, poručio je on

MOSKVA - Rusija ne troši na vojni budžet novca koliko i SAD, ali zato može da uništi njihove flote nosača aviona.

To je poručio Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane.

Bezbednost

Prema poslednjim objavljenim podacima, čak pet zemalja troši na odbranu više novca od Rusije. To su SAD, Kina, Saudijska Arabija, Indija i Francuska. Međutim, čovek zadužen za bezbednost zemlje smatra da to nije važno.

- Amerikanci troše ogromne količine novca na privatne vojne ugovore, na nosače aviona. Da li je Rusiji potrebno pet ili deset udarnih grupa nosača aviona s obzirom na to da mi ne nameravamo nikoga da napadnemo? Nama su potrebna sredstva da uništimo udarne grupe nosača aviona ako nas napadnu. Ona su mnogo jeftinija i mnogo efikasnija - rekao je Šojgu.

foto: Profimedia

Prvi čovek ruske vojske kritikovao je Vašington zbog čestih intervencija u inostranstvu.

- U kojim državama koje su napali da bi u njih doneli demokratiju je demokratija procvetala? Da li su to Irak, Avganistan ili Sirija? Može se zaboraviti na suverenitet i nezavisnost posle američkog petljanja - dodao je Šojgu.

Uništavanje država

Amerika, dodao je, ne gubi apetit za „uništavanje država, bez obzira na to da li to radi vojnim intervencijama ili na neki drugi način“.

foto: Profimedia

- Naše zapadne kolege vole da optuže Rusiju za vođenje hibridnog rata. Međutim, tvrdim da Zapad sprovodi hibridni rat. SAD će sad da napuste Avganistan u ruševinama dok istovremeno pokušavaju da uzburkaju Venecuelu, sve u ime trijumfa demokratije, naravno - rekao je ruski ministar.

Kremlj AMERIČKI ŠPIJUN I FORMALNO NESTAO

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je bivši zvaničnik Kremlja Oleg Smolenkov, optužen da je bio špijun američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), i formalno proglašen nestalim, javila je agencija RIA Novosti. Policija, kako se navodi, traga za njim. Američki mediji navode da je agent CIA u ruskoj vladi izvučen i odveden u SAD još 2017. godine, a to su potvrdila i dva izvora za Rojters. Ruski dnevnik Komersant objavio je da je reč o čoveku po imenu Oleg Smolenkov, koji je nestao sa suprugom Antoninom i troje dece tokom odbora u Crnoj Gori u junu 2017. godini.

(Kurir.rs / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja