NEVIĐENI SKANDAL! GINEKOLOG IZVEO ABORTUS NA POGREŠNOJ ŽENI: Sestra joj greškom dala anesteziju, a lekar nije ništa ni proveravao
Foto: Profimedia

priznali krivicu

NEVIĐENI SKANDAL! GINEKOLOG IZVEO ABORTUS NA POGREŠNOJ ŽENI: Sestra joj greškom dala anesteziju, a lekar nije ništa ni proveravao

Planeta -

Južnokorejska policija pokrenula je istragu jer je jedan ginekolog obavio abortus greškom, odnosno, izveo ga na pogrešnoj ženi.

Trudnica je na kliniku u Gangseu došla 7. avgusta u 6. nedelji trudnoće. Zbog mešanja kartona pacijentkinja, i neproveravanja identiteta žene, abortus je izveden greškom.

Doktor i medicinska sestra su pod istragom, a slučaj će se uskoro naći pred tužiocem.

Inače, pacijentkinja je trebalo samo da dobije injekciju. Medicinska sestra joj je međutim dala anesteziju, a da uopšte nije proverila njen identitet, a kako to nije uradio ni doktor, usledila je velika greška.

Južna Koreja legalizovala je abortus u aprilu ove godine, ali će taj zakon da bude revidiran tek sledeće godine. Ipak, pod određenim zakonima, on je i dalje ilegalan i tehnički kažnjiv do godinu dana zatvora. Slučajevi u kojima je on dozvoljen su oni u kojima roditelji imaju određene bolesti ili je trudnoća nastupila kao rezultat silovanja ili incesta ili fetus predstavlja opasnost za majčin život.

Prema procenama Ministarstva zdravlja, prošle godine izvršeno je 50.000 abortusa u toj zemlji.

Kurir.rs/CNN Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track