KAKO SE BOGATI NASLEDNIK IZVUKAO NEKAŽNJEN ZA PERVERZNI ZLOČIN: Kupio devojčicu (10) samo da gleda kako je ljudožderi živu kasape i jedu!
Foto: Profimedia

SVE JE BILO ZATAŠKANO

KAKO SE BOGATI NASLEDNIK IZVUKAO NEKAŽNJEN ZA PERVERZNI ZLOČIN: Kupio devojčicu (10) samo da gleda kako je ljudožderi živu kasape i jedu!

Planeta -

Džejms Džejmison, bogati naslednik legendarnog proizvođača irskog viskija "Džejmison", kupio je desetogodišnju devojčicu samo da bi gledao kako je kanibali živu kasape i jedu.

Slučaj se dogodio davne 1888. godine, a bogataša nikada niko nije ni poprekao pogledao zbog ovog svirepog zločina, a kamoli da je na bilo koji način odgovorao.

Džejmison je voleo sebe da smatra avanturistom, pa se te godine pridružio ekspediciji koju je vodio Henri Morton Stenli, a koja je išla u centralnu Afriku, navodno da nosi zalihe i potrepštine Emin paši, vođi otomanske provincije u Sudanu, koji se mučio s pobunjenicima. Pravi cilj je bio da se prigrabi što je moguće više zemljišta za belgijske kolonije u Kongu.

U junu 1888. Džejmison je poveo deo ekspedicije u Ribakibu, trgovački centar u Kongu poznat po kanibalizmu. Tada je poželeo da vidi kako izgleda kanibalizam, a detalje je njegov prevodilac Asad Faran kasnije prepričao vođi ekspedicije Henriju Mortonu Stenliju.

foto: Wikipedia

Henri Morton Stenli

Džejmison je od lokalnog trgovca robljem za šest svilenih maramica kupio devojčicu (10), a Faran je preneo poglavici kanibalskog plemena da je ona "poklon čoveka koji želi da gleda kako će biti pojedena".

"Devojčica je bila svezana za drvo", pričao je Faran, "domoroci su neko vreme oštrili noževe, a onda ju je jedan dvaput ubo u stomak".

"Zatim su trojica istrčana i počela da je kasape; na koncu su joj odsekli i glavu, ništa nije ostalo od nje, a svaki čovek je otišao na reku da opere deo koji je odsekao da pojede", napisao je Džejmison u svoj dnevnik.

foto: Profimedia

I Farad i Dežjmison su posvedočili da devojčica nije vrištala dok su je živu kasapili.

"Džejmison je u međuvremenu pravio grube skice užasnih prizora. Zatim je otrčao u svoj šator i vodenim bojama završio crteže", napisao je Farad.

Te crteže možete da pogledate ovde:

Međutim, javnost kod kuće narogušila se kad je čula za ovaj stravičan zločin. Džejmison i Farad su pokušali da umanje zločin tvrdeći da je sve bila šala i da ni slutili nisu da će pleme zaista pojesti devojčicu. Džejmison je ubrzo i umro, a njegova bogata porodic je, uz pomoć begijske vlade, sve zataškala.

Kurir.rs/Allthatsinterestig.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track