ČLANOVIMA RUSKE DELEGACIJE BLOKIRAN DOLAZAK NA SKUPŠTINU UN U NJUJORKU? Nisu dobili američke vize, Ujedinjene nacije ispituju sve
Foto: AP/Mary Altaffer

skandal na pomolu

ČLANOVIMA RUSKE DELEGACIJE BLOKIRAN DOLAZAK NA SKUPŠTINU UN U NJUJORKU? Nisu dobili američke vize, Ujedinjene nacije ispituju sve

Planeta -

Ujedinjene nacije trenutno proveravaju situaciju povodom toga što neki članovi delegacije Rusije nisu dobili američku vizu zbog čega ne mogu da prisustvuju Generalnoj skupštini UN, rekao je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik.

"Videli smo navode, pokušavamo da dobijemo više informacije", rekao je on za Itar Tas. Kancelarija generalnog sekretara podsetila je da SAD kao zemlja domaćin Ujedinjenih nacija, imaju obavezu da izdaju vize predstavnicima država da prisustvuju sastancima u svetskoj organizaciji.

Predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Košačev rekao je ranije za Itar Tas da 10 članova ruske delegacije, uključujući i njega samog, nisu dobili vize za SAD i zbog toga ne mogu da učestvuju na Generalnoj skupštini UN.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je da je takva situacija "neprihvatljiva" i najavio reakciju Moskve u UN, dodavši da SAD time ne ispunjavaju svoje međunarodne obaveze.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Mary Altaffer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track