NIJE DOČEKALA AVION SPASA: Starija Britanka, putnica  bankrotirane agencije Tomas Kuk umrla na prilazu aerodromu u Španiji! (VIDEO)
Foto: Screenshot

tuga

NIJE DOČEKALA AVION SPASA: Starija Britanka, putnica bankrotirane agencije Tomas Kuk umrla na prilazu aerodromu u Španiji! (VIDEO)

Planeta -

Britanka za koju se mislilo da je među hiljadama putnika agencije Tomas Kuk koji su nasukali u inostranstvu umrla je dok je čekala let za Španiju, navodi se u izveštajima.

Veruje se da se žena (67) razbolela tokom putovanja na Međunarodni aerodrom Reus, oko 100 kilometra zapadno od Barselone.

Po dolasku, žena se srušila na parkiralištu aerodroma u Taragoni. Tada su joj pomogle nemačka medicinska sestra i medicinski radnici koji su postavili defibrilator, ali je ona preminula na licu mesta.

Uzrok smrti tek treba da se utvrdi, a sutra treba da bude obavljena obdukcija.

U utorak uveče ostalo je nejasno da li putovala sama, sa porodicom ili u grupi, i da li je trebala da se vrati u Veliku Britaniju.

Španski mediji su naveli da je 67-godišnjakinja bila među hiljadama Britanaca koji su čekali da budu vraćeni kućama, nakon što Tomas Kuk obustavio poslovanje.

Kao deo spasilačke misije Uprave civilnog vazduhoplovstva (CAA), tri leta za Mančester, Belfast i Glasgov trebalo su u utorak da vrate Britance kući.

Kolaps Tomasa Kuka doveo je do najveće repatrijacije Britanije u svetu ikada, jer je najmanje 150.000 Britanaca ostalo na cedilu.

Dodatnih 450.000 kupaca operatora odmora bilo je pogođeno haosom.

Kurir.rs/Daily star Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track