USVOJILI DETE U NEVOLJI, A DOBILI SOCIOPATU KOJI IM IM JE ŽIVOT UNIŠTIO! Ukrajinka Natalija je imala 14, a ne 6 godina! Majci sipala izbeljivač u kafu i pretila da će pobiti celu porodicu, a sad ih tuži da su je ZANEMARILI! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/ CBS 60 minutes

HOROR!

USVOJILI DETE U NEVOLJI, A DOBILI SOCIOPATU KOJI IM IM JE ŽIVOT UNIŠTIO! Ukrajinka Natalija je imala 14, a ne 6 godina! Majci sipala izbeljivač u kafu i pretila da će pobiti celu porodicu, a sad ih tuži da su je ZANEMARILI! (VIDEO)

Planeta -

Kristina Barnet (45) i njen suprug Majkl (43) optuženi su za krivično delo zanemarivanja ćerke Natalije, koju su 2010. usvojili pored svoje troje dece, a oni tvrde da Natalija uopšte nije devetogodišnja devojčica, kako piše u njenim ukrajinskim dokumentima, nego odrasla 22-godišnja devojka patuljastog rasta i sociopata i da je više puta pokušala da ih ubije.

Barnetovi su optuženi da su 2013. godine ostavili Nataliju samu u stanu u Lafajetu, u američkoj saveznoj državi Indijani, da bi se mesec dana kasnije odselili u Kanadu i prekinuli svaki kontakt s njom

Međutim, Kristina je u ekskluzivnom intervjuu za Dejli mejl TV otkrila jezivu istinu: Natalija uopšte nije devetogodišnja devojčiica već 22-godišnja devojka. Iz Ukrajine je došla s lažnim dokumentima.

Kristina kaže da su prave žrtve ona i njena porodica koju je Natalija godinama terorisala. Pretila je da će ih izbosti na spavanju, gurnula je majku na električnu ogradu i sipala joj je izbeljivač u kafu!

"Govorila je, i to i crtala, kako će pobiti sve članove porodice, umotati ih u ćebe i zakopati u dvorištu. Noću bi stala kraj kreveta nekog od nas i zurila. Nismo smeli da spavamo i krili smo se oštre predmete", priča Kristina. "Videla sam da mi u kafu sipa neku hemikaliju, izbeljivač, sredstvo za pranje kuće, nešto već tako, i pitala sam je 'šta to radiš?'. Odgovorila mi je 'pokušavam da te otrujem'."

"Mediji me predstavljaju kao zlostavljačicu dece, a istina je da ovde nema deteta", objašnjava Kristina.

"Natalija je žena. Ima menstruaciju i stalne zube. Ni milimetar nije porasla, a svakako bi da je dete pa makar i patuljastog rasta. Lekari su potvrdili da ima tešku psihološko oboljenje od koga pate samo odrasli. Ona je iskakala iz automobila u pokretu. Mazala je krv po ogledalima i radila stvari za koje je nezamislivo da ih dete radi", ispovedala se Kristina.

Barnetovi su pre ovoga bili poznati kao superroditelji koji su učinili nemoguće: svog autističnog sina Džejka uspeli su toliko da iščupaju iz kandži tog poremećaja da je on sa 12 godina objavio svoj prvi akademski rad, a sa 15 godina se upisao na studije na prestižnom institutu za fiziku! Kristina godinama piše knjige o odgajanju dece, pre svega autistične.

Nataliju su uzeli u maju 2010, a u novembru iste godine su je usvojili. Nije im smetalo ima genetički poremećaj rasta kostiju koji izaziva patuljasti rast. Nije im smetalo ni to što je dokumentacija koja je stigla s njom iz Ukrajine štura. Po tim papirima, Natalija je u trenutku usvajanja imala šest godina: pisalo je da je rođena 4. septebra 2004. Dom joj je bio potreban odmah jer je prethodna usvojiteljska porodica iznenada i bespogovorno odlučila da je vrati.

"Natalija je bia neverovatno nervozna. Bilo je jasno da će joj biti potrebno mnogo pažnje i brige. Već na parkingu smo shvatili da ne može da hoda. To nije pisalo u dokumentima", objašnjava Kristina. Narednih dana su je obasipali pažnjom, vodili u Diznilend, uživala je u sladoledu, dobroj hrani, borbi s jastucima s trojicom braće.

A kad su je prvi put odveli na plažu, dogodilo se nešto što ih je ostavilo bez teksta.

"Dečaci su pojurili u vodu, a Natalija je želela da je unesemo. Majkl i ja smo već bili premoreni, pa smo joj rekli da sačeka minut. Ona je na to skočila na noge i odjurila u vodu! Majk i ja smo se pogledali - šta se dešava? Minut pre nije mogla da hoda, a sada skače i trči?!"

Kristina se uznemirila još kad je prvi put skinula Nataliju da je okupa i shvatila da "šestogodišnjakinja" ima potpuno oformljene pubične dlake. Išlo je dalje: nije htela da se igra s lutkama i igračkama, tražila je društvo tinejdžera i imala rečnik daleko sofisticiraniji od deteta starog šest godina.

Kristina se obratila lekarima, koji su Nataliji uradili testove gustine kostiju i utvrdili da ima ne šest, nego najmanje 14 godina! Kristina je i to prihvatila. Pobacala je dečju odeću i kupila Nataliji odgovarajuću tinejdžersku. I dok su se nizala pitanja o Natalijinoj starosti i pravom identitetu, njeno mentalno stanje počelo je da se pogoršava.

foto: Kristina Barnet/privatna arhiva

Natalija je imala 14 godina, a ne šest, kad su je uzeli Barnetovi

Počela je da razmazuje telesne tečnosti po zidovima, preti porodici smrću i čuje glasove. Tako je 2012. proglašena opasnom za okolinu i smeštena u Centar za stres "Sent Vinsent" u Indijanapolisu. I tamo je priznala da je mnogo starija nego što piše u papirima - jedan terapeut je u januaru 2012. godine napisao u izveštaju da je Natalija kazala da joj je 18 godina.

A kad je prebačena u psihijatrijsku bolnicu "Laru Karter", takođe u Indijanapolisu, osoblje je u izveštaju napisalo da je bez imalo griže savesti pričala kako pokušava da ubije članove porodice.

foto: Printscreen Daily Mail TV

Konačno, porodični lekar Barnetovih, dr Endru Meklaren, u martu 2012. napisao je zvaničan izeštaj da Natalija zasigurno nije rođena 2003. i da se pretvara da je dete. Napisao je da je prevarila i roditelje i njega i ostale lekare.

Suija Džerald Zor iz Višeg suda okruga Merion u Indijanapolisu presudio je u junu 2012. da se datum Natalijinog rođenja prepravi na 4. septembar 1989, što znači da je ona u tom trenutku imala 22 godine!

Barnetovi su je smestili u stan, pomogli joj da dobije ličnu kartu i ponudili da je pošalju na fakultet.

"Platila sam joj najam stana godinu unapred. Uradila sam sve što bi svako uradio kad šalje dete na koledž. Kupila sam joj nameštaj i bila sm optimista jer je imala konkretan plan za dalje. Imala je prihod od socijalnog i sve što joj treba. Pokazala je da može sama da živi", priča Ketrin.

Barnetovi su se 2013. preselila u Kanadu, gde je Džejk primjen na Institut za teorijsku fiziku u Voterlou, a Natalija je navodno opet počela da se ponaša kao dete.

"Poslednji put kad smo se čule, rekla mi je da kuva špagete za svoju novu porodicu", navodi Ketrin.

foto: Zatvor okruga Tipekanu, Šerif okrug Tipekanu

Međutim, Natalija je u međuvremenu nalagala policiji da je mala i ostavljena, a pojavio se i jedan par koji je pristao da joj budu staratelji i tražio da se u dokumenta vrati Natalijin strari datum rođenja - 2003. godina.

Na kraju je policija optužila par, koji se razveo 2014. godine, za krivično delo zanemarivanja. Sudija je takođe naredio novo saslušanje i zatražio od para da je zvanično usvoji.

Oni su to odbili jer veruju da Natalija sada ima 30 godina. Oboje su se predali policiji i smesta su i pušteni na slobodu, a juče su imali prvo ročište u Višem sudu u Lafajetu. Očekuje se sudska odluka.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track