OVAKO SE AUSTRALIJA OBRAČUNAVA SA BRODOM KRIJUMČARA HEROINA: Pustili ga da otpluta, pa poslali 4 MOĆNA BOMBARDERA (VIDEO)
Foto: Printscreen

EfIKASnO

OVAKO SE AUSTRALIJA OBRAČUNAVA SA BRODOM KRIJUMČARA HEROINA: Pustili ga da otpluta, pa poslali 4 MOĆNA BOMBARDERA (VIDEO)

Planeta -

Četiri australijska bombardera F-111 brzo su nanišanila teretni broid koji se nalazio nedaleko od obale. Na njega su ispalili pametne bombe od 800 kilograma.

Brod Pong Su zaplenjen je kod obale Australije u aprilu 2003. godine, posle četvorodnevne jurnjave u kojoj su učestvovali australijski vojnici, policija i carinici, nakon što je primećen kako baca tovar droge duž viktorijanske obale.

Brod je do ove nedelje bio u luci Sidnej, a troškove su iznosili oko 2.500 dolara dnevno.

Ranije ovog meseca, četvorica pripadnika posade Pong Su-a optuženi za pomaganje i podržavanje uvoza heroina oslobođeni su i pušteni. Četiri druga koja su bila uključena u operaciju priznala su krivicu, a dva su u zatvoru.

Advokati vlasnika plovila kažu da razmatraju tužbu protiv australijske vlade za oduzimanje broda i gubitak zarade.

Ministar spoljnih poslova Aleksandar Dovner rekao je da je Australija i dalje zabrinuta zbog mogućih veza sa severnokorejskom vladom, koja uporno negira bilo kakvu umešanost.

Kurir.rs/smh.com.au Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track