Džoker-ubica na sudu delovao dezorijentisano i odsutno
Foto: REUTERS

Džoker-ubica na sudu delovao dezorijentisano i odsutno

Planeta -
Holms je doveden u zatvorskoj uniformi, i tokom celog ročišta nije pokazivao nikakve emocije, već je delovalo kao da ne zna gde se nalazi
1 / 4 Foto: REUTERS

DENVER - Osumnjičen za masakr u bioskopu u predgrađu Denvera, Džejms Holms (24) danas je po prvi put izveden pred sud, dok će formalno optužnica protiv njega biti podignuta sledećeg ponedeljka, javljaju američki mediji.

U kratkom pojavljivanju, na kome su uglavnom završene proceduralne stvari, Holms je doveden u zatvorskoj uniformi, i tokom celog ročišta nije pokazivao nikakve emocije, već je delovalo kao da ne zna gde se nalazi. Povremeno je sklapao oči, ili ih je držao širom otvorenim, prazno gledajući ispred sebe, a nije progovorio ni reč tokom pretresa. Kako su ranije prenosili mediji, Holms je odbio da sarađuje sa policijom, tako da za sada nema ni naznaka šta je motiv za monstruozni napad.

U slučaju da na suđenju bude proglašen krivim preti mu smrtna kazna. Nedeljnik Njuzvik u novom broju opisuje Holmsa kao usamljenika, koga je retko ko poznavao u Aurori, gde je živeo. Komšije su ga prepoznale, kada se njegova slika pojavila na televiziji, ali sem što su ga viđale kako sam povremeno vozi svoj beli Hjundai i ponekad izađe na pivo u neki od obližnjih pabova, retko ko ga je zapravo poznavao.

Pedesetčetvorogodišnji Karl Alen kaže da je Holmsa viđao u baru Zefir, i da je sa njim povremeno pričao o američkom fudbalu, ali da nikada nije govorio o svom privatnom životu. Prema policijskim saznanjima, Holms je u maju počeo da prikuplja oružje, koje je koristio u napadu. U junu je odustao od doktorskih studija, ne navodeći razloge. Policiji je nakon hapšenja samo rekao da je on Džoker iz filmova o Betmenu, što objašnjava njegovu kosu ofarbanu u crveno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track