DRVLJE I KAMENJE! BORISU DŽONSONU POSLE BRATA I ROĐENA SESTRA OKRENULA LEĐA! Sasula mu u lice sve što misli i tako ga naribala da se puši! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA/Neil Hall, AP/Stefan Rousseau

sad je stvarno preterao

DRVLJE I KAMENJE! BORISU DŽONSONU POSLE BRATA I ROĐENA SESTRA OKRENULA LEĐA! Sasula mu u lice sve što misli i tako ga naribala da se puši! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Sestra britanskog premijera Borisa Džonsona je osudila njegovu retoriku "neukusa" i "ponižavanja", dok se on suočava sa snažnim kritikama zbog svog obraćanja u parlamentu.

Rejčel Džonson je rekla da nije prepoznala ovu verziju svog brata, koji je u sredu uveče govorio u britanskom parlamentu.

Boris Džonson se suočio sa oštrim kritikama zbog rečnika koje je koristio dok se obraćao članova parlamenta u sredu, prvog dana nakon što je Vrhovni sud njegovu kontroverznu suspenziju proglasio nezakonitom.

Džonson je više puta demantovao zakonodavno telo koje će ga naterati da odloži Bregzit, ako ne pristane na dogovor sa EU.

foto: AP/Stefan Rousseau

Odbacio je zabrinutost poslanika koji ga je zamolio da ublaži svoj rečnik, s obzirom na politički motivisano ubistvo pre tri godine, kada je ubijena poslanica Džo Koks.

On je izazvao lavinu gneva kada je pozvao zakonodavce da poštuju uspomenu na Džo Koks, tako štoće podržati vladu kada je reč o Bregzitu. Poslanica Džo Koks je bila zagovornik ostanka u EU.

"Moj brat koristi reči poput "predaja" i "kapitulacija", kao da ljudi koji stoje na putu blagoslovene volje naroda, kako je 17,4 miliona birača odredilo 2016. godine, treba budu obešeni, ugušeni i precrtani. Mislim da je to vrlo ponižavajuće", rekla je Rejčel Džonson za Skaj Njuz.

"Mislim da je bilo neukusno za sve one koji žale majku, poslanika i prijatelja, da im kažete da je najbolji način da joj odaju počast zapravo da urade suprotno od onoga za šta njena porodica borila", dodala je ona.

Rejčel Džonson je bila kritičarka Bregzita i bila je kandidatkinja pro-EU pobunjeničkog bloka Nezavisne grupe za promene na ovogodišnjim evropskim izborima.

Ona nije prvi član porodice premijera koji je izrazio neslaganje sa njegovim mišljenjem. Džonsonov brat Džo je podneo ostavku u vladi početkom ovog meseca, što je dovelo do podele u porodici.

Kurir.rs/CNN

Foto: EPA/Neil Hall, AP/Stefan Rousseau

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track