Najnovije vesti

SIN BRAZILSKOG PREDSEDNIKA SE ISPALIO ZBOG MALE GRETE: Objavio fotomontažu i optužio da je finansira Soroš, a sad mu funkcija zavisi od toga
Foto: EPA/ERIK S. LESSER

SIN BRAZILSKOG PREDSEDNIKA SE ISPALIO ZBOG MALE GRETE: Objavio fotomontažu i optužio da je finansira Soroš, a sad mu funkcija zavisi od toga

Planeta

Sin brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, Eduardo Bolsonaro, našao se na meti kritika nakon što je na Tviteru objavio fotošopiranu fotografiju švedske aktivistkinje Grete Tunberg, uz tvrdnju da je finansira Fondacija za otvoreno društvo Džordža Soroša.
 

Na fotošopiranoj fotografiji koju je objavio Bolsonaro Tunberg jede u vozu, dok je kroz prozor gledaju siromašna deca.

"Ukrali ste moje detinjstvo - kaže devojčica koju finansira Otvoreno društvo Džordža Soroša", napisao je Bolsonaro uz fotošopiranu fotografiju.

Na originalnoj fotografiji, Tunberg je snimljena kako jede u vozu, ali se kroz prozor vidi šuma. Uz tu fotografiju stajao je opis: "Ručak u Danskoj". Bolsonaro je umesto šume fotošopirao siromašnu decu zbog čega se našao na meti brojnih kritika, prenosi hrvatski Index.

Senatorka iz Brazila ocenila je da je reč o neodgovornom postupku Bolsonara i poručila da će razmisliti da li će uzeti u obzir njegovu prijavu za mesto novog ambasadora Brazila u SAD-u.

Lažne vesti su danas zlo s kojim se moramo boriti u svakom demokratskom društvu sveta , rekla je ona i pozvala Bolsonara da se izvini Tunberg, Brazilu i drugim zemljama.

(Kurir.rs/Tanjug)  

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...