Najnovije vesti

JOŠ JEDAN NAPAD U AVGANISTANU: Pobunjenici ispalili projektile na grad Kunduz, žele da spreče glasanje! IMA ŽRTAVA!
Foto: AP

PREDSEDNIČKI IZBORI

JOŠ JEDAN NAPAD U AVGANISTANU: Pobunjenici ispalili projektile na grad Kunduz, žele da spreče glasanje! IMA ŽRTAVA!

Planeta

Zvaničnici severnog dela Avganistana, u kome se danas održavaju predsednički izbori, saopštili su da su pobunjenici ispalili projektile iz minobacača na grad Kunduz u pokušaju da spreče glasanje.

Gulam Rabani Rabani, član saveta provincije Kunduz, rekao je da su talibani na dve lokacije van grada napali pripadnike avganistanskih snaga bezbednosti i da je u toku okršaj.

 

Rabani je naveo da ima žrtava, ali nije mogao da precizira koliko pošto su telekomunikacione mreže povremeno u prekidu.

Cilj napada je da se "ljudi zaplaše i da se primoraju da ostanu kod kuće i ne izađu na izbore", rekao je Rabani, prenosi AP.

 

Izlaznost u Kunduzu će najverovatnije biti niska s obzirom na pretnje nasiljem, dodao je on.

Prethodno je najmanje 15 osoba ranjeno u bombaškom napadu na džamiju u Kandaharu. Kako prenosi AP, na tom mestu nalazi se glasačko mesto.

 

Lekar iz kandaharske bolnice je rekao da su među povređenima policajac, nekoliko izbornih zvaničnika i Avganistanci koji su došli da glasaju. Prema njegovim rečima, tri ranjene osobe su u kritičnom stanju.

Eksplozija se dogodila samo sat vremena nakon što su glasači počeli da se okupljaju na biralištu, prenosi Rojters. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

 

Predsednički izbori u Avganistanu održavaju se u atmosferi nesigurnosti i straha od napada talibana, koji su zapretili da će nasiljem odvratiti građane od izlaska na birališta.

 

Pravo glasa ima oko 9,6 miliona Avganistanaca koji će birati između 18 kandidata od kojih se zapravo samo šest smatra ozbiljnim.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...