POTONUO BROD HRVATSKOG KAPETANA, TRAGA SE ZA 11 LJUDI: Posada hitno zatražila pomoć kada je u plovilo krenula da prodire voda! Mrak prekinuo akcija spasavanja! (FOTO)
Foto: Screenshot

ZAHVATIO GA URAGAN NA ATLANTIKU

POTONUO BROD HRVATSKOG KAPETANA, TRAGA SE ZA 11 LJUDI: Posada hitno zatražila pomoć kada je u plovilo krenula da prodire voda! Mrak prekinuo akcija spasavanja! (FOTO)

Planeta -

Brod "Burbon roud" sa 14 članova posade potonuo je na Atlantiku, u teritorijalnim vodama Martinika, u subotu uveče pošto ga je zahvatio uragan, a potraga za još 11 nestalih osoba je prekinuta zbog mraka, prenose mediji.

Spaseno je troje članova posade, a za 11 se još traga. Zbog mraka je prekinuta akcija potrage za nestalim pomorcima iz vazduha, a na mesto nesreće poslat je i avion američkog Nacionalnog centra za uragane, kao i fregata s helikopterom.

Kako se navodi, u pomoć su poslati brodovi iz najbliže luke, a Francuska mornarica je poslala avion Falkon 50 iz kojeg su identikovani pomorci u čamcu.

Američki pilot koji je učestovovao u potrazi, Tod Ričards, na Fejsbuku je opisao potragu.

"Danas sam učestvovao u misiji traganja i spašavanja, izuzetno stresan događaj. Vrlo je teško pronaći bilo šta u nemirnom moru. I od trgovačkog broda Ekselens zatraženo je da skrene u potrazi za brodom Borbon roud koji je juče poslao poziv u pomoć nakon što je u njega počela da prodire voda, verovatno zbog toga što ga je zahvatio uragan Lorenco. Na fotografijama je naša letna putanja i pogled na trgovački brod Ekselens", napisao je.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske je potvrdilo da je kapetan broda Dino Miškić iz Šibenika, ali da među članovima posade potonulog broda nema drugih hrvatskih državljana, prenosi Hina.

Oni su potom zbrinuti na komercijalnom brodu koji je priskočio u pomoć, prenosi Index.hr.

Jedan službenik ministarstva spoljnih poslova Ukrajine je na Tviteru potvrdio da su dva od tri spasena člana posade Ukrajinci.

Nacionalnost trećeg spasenog clana posade još nije poznata.

Kurir.rs/Tanjug/Index.hr

Foto: Pritscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track