Najnovije vesti

JEZIVA ISLAMSKA ŠKOLA ZA MUČENJE U NIGERIJI: Ibrahim otkriva kakav je pakao preživeo u zatočeništvu! Ako se moliš, tući će te, ako učiš, tući će te! (VIDEO)
Foto: Printscreen/BBC

horor

JEZIVA ISLAMSKA ŠKOLA ZA MUČENJE U NIGERIJI: Ibrahim otkriva kakav je pakao preživeo u zatočeništvu! Ako se moliš, tući će te, ako učiš, tući će te! (VIDEO)

Planeta

Preživeli iz nigerijske "kuće za mučenje", takozvane škole u kojoj je policija izvršila raciju, opisao je kako je tamo živeo.

"Ako se moliš, oni će te istući. Ako učiš, oni će te istući", rekao je BBC-ju 29-godišnji Isa Ibrahim.

Gotovo 500 muškaraca i dečaka spaseno je iz zgrade u gradu Kaduni, koja je služila kao islamska škola i popravni dom.

Policija je objavila da je reč o mestu ljudskog ropstva, jer su mnogi zatočenici pronađeni u lancima. Neke su žrtve bile mučene i seksualno zlostavljane, objavile su vlasti.

Reporter BBC Isak Kalid, koji je posetio zgradu u severnoj Nigeriji, kaže da postoji bojazan da se slična zlostavljanja događaju i u drugim takvim institucijama.

Mnoge porodice u ovom većinski muslimanskom delu zemlje ne mogu da sebi priušte da pošalju svoju decu u školu, a i oni koji mogu, često ih upisuju u institucije poput ove, objasnio je Kalid.

Natpis na ulazu u zgradu opisuje ga kao "Centar za islamske učenja Ahmada bin Hambala", ali korišćen je i kao mesto za prevaspitavanje mladih muškaraca sa problemima u ponašanju.

Ibrahim opisuje da su ga vezali ga za stari generator i ostavili da visi sa plafona. Rekao je da je dan pre dolaska policije pokušao da pobegne.

Opisao je da su ga vezali za stari generator i da je bio podvrgnut posebno okrutnom kažnjavanju, poznatom kao "Tarkila", pri čemu su mu ruke zavezane i ostavljen je da visi sa plafona.

"Imam mnogo povreda. Gotovo na svim delovima tela imam povrede. Čak i kada spavate, oni će vas probuditi batinom", rekao je Ibrahim, prenosi portal Indeks.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/BBC

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...