TERMINATOR ODUŠEVLJEN GRETOM TUNBERG: Švarceneger poslao klimatskoj aktivistkinji "teslu" da putuje po Americi
Foto: Profimedia

NA PRVI POGLED

TERMINATOR ODUŠEVLJEN GRETOM TUNBERG: Švarceneger poslao klimatskoj aktivistkinji "teslu" da putuje po Americi

Planeta -

Arnold Švarceneger, legenda holivudskih akcionih filmova i bivši guverner Kalifornije, odlučio je da pomogne mladoj švedskoj klimatskoj aktivistkinji Greti Tunberg pa joj je poslao električni automobil "tesla" da može da putuje po SAD u skladu sa svojim ubeđenjima.

Greta je na nedavni samit UN o klimatskim promenama, gde je održala kontroverzni govor koji je svetsku javnost podelio na one koji joj se dive kao "klimatskoj ratnici" i one koji smatraju da je reč o mladoj manipulatorki, doplovila jedrilicom preko Atlantika.

Ali pošto je trebalo da putuje po SAD, Švarceneger je sredio da putuje električnim automobilom "teslom" kako bi bez ispuštanja ugljen-dioksida stigla iz Njujorka do Montreala, gde je prošlog petka održan veliki protest zbog klimatskih promena.

Švarceneger i Greta upoznali su se ranije ove godine u Austriji, a on je odmah rekao da je očaran njom i da će joj pomoći kako god može. I čuveni glumac je posvećen ekologiji i borac protiv klimatskih promena i često učestvuje na konferencijama o klimi.

Kurir.rs/24sata.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track