NOVE OPTUŽBE PROTIV AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Tramp Morisonu tražio da diskredituje Milera
Foto: EPA

još jedan udarac

NOVE OPTUŽBE PROTIV AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Tramp Morisonu tražio da diskredituje Milera

Planeta -

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp tražio je u telefonskom razgovoru od premijera Australije Skota Morisona da pomogne ministarstvu pravde da prikupi informacije koje bi diskreditovale istragu specijalnog savetnika Roberta Milera o umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine, rekla su dvojica dobro upućenih američkih zvaničnika, piše Njujork tajms.

Državni pravobranilac i ujedno ministar pravde SAD Vilijam Bar tražio je od Trampa da razgovara s Morisonom, rekao je jedan od zvaničnika. Time je Tramp, kako se navodi, zapravo zatražio od vlade Australije da ispita samu sebe. Naime, kontraobaveštajna istraga FBI o navodnom mešanju Rusije u američke izbore 2016. počela je pošto su australijski zvaničnici tvrdili da je ruska vlada sugerisala Trampovoj kampanji objavljivanje politički štetnih informacija o Hilari Klinton.

I on na udaru... Robert Miler
I on na udaru... Robert Milerfoto: AP/Carolyn Kaster

Bela kuća je u međuvremenu ograničila pristup transkriptu ovog poziva na malu grupu predsednikovih saradnika, kazao je drugi zvaničnik, dodavši da je reč o neobičnoj odluci, sličnoj onoj u vezi s razgovorom sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim zbog kojeg je pokrenuta procedura opoziva Trampa.

Kurir.rs/ Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track