Najnovije vesti

MALOM VADIMU (9) KOŽA STALNO PUCA I KRVARI: Dete trpi stravične bolove, a njegove reči kidaju srce! Majko, radije ću umreti nego da živim ovako! (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook/marta levchenko

doktori digli ruke od njega

MALOM VADIMU (9) KOŽA STALNO PUCA I KRVARI: Dete trpi stravične bolove, a njegove reči kidaju srce! Majko, radije ću umreti nego da živim ovako! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Devetogodišnji Vadim Demedjuk iz Ukrajine, koga svaki pokret tela neizdrživo boli, rekao je svojoj majci da bi voleo da umre, pošto su i doktori digli ruke od njega. Dečak boluje od teškog oblika psorijaze koja je zahvatila 99 posto njegovog tela.

Ispostavilo se da šest godina lečenja nije dalo rezultate. Njegova mama Natalija Pilat rekla je medijima: "Probali smo na tone krema i lekova i ništa nije pomoglo".

Vadimovo celo telo je prekriveno bolnim ljuskama. Njegova koža je u takvom stanju da stalno puca i krvari zbog čega je dete u agoniji.

"Suva koža se ljušti čak i sa stopala ostavljajući užasne rane", kaže njegova majka.

"Zbog toga ne može da hoda i mora da ostane u krevetu nedeljama. Svaki pokret izaziva neverovatne bolove. Rekao mi je: 'Mama, radije ću umreti nego da živim ovako'."

Tokom poslednjih šest godina, porodica je tražila pomoć širom Ukrajine, od seoskih predela do glavnog grada Kijeva. Mnogi lekari su, bezuspešno, pokušavali da mu pomognu.

Lekari kažu da je to "najekstremniji slučaj koji su ikada videli", onda dignu ruke i kažu da ne mogu da pomognu.

"Niko u Ukrajini ne želi da leči Vadima", rekla je ona.

Dečak želi da ide u školu, ali živi u totalnoj socijalnoj izolaciji.

"Plaši se da izađe napolje i upoznaje ljude. Ne želi da bilo ko bulji u njega i pokazuje prstom. Nema prijatelje", kaže njegova mama.

Pošto za njega nema leka u Ukrajini, porodica je pronašla dermatološku kliniku u Izraelu. Oni su obećali dečaku da će moći da vodi normalan život i da će ići u školu.

Za lečenje je prikupljeno 50.000 funti. Vadim uskoro putuje u Izrael.

Psorijaza je inače hronična, neizlečiva i nezarazna bolest koju karakteriše pojava specifičnih mrlja roze boje prekrivenih belim ljuskicama, a od nje boluje i najpoznatija rijaliti zvezda Kim Kardašijan.

Kurir.rs/Miror

Foto: Printscreen/Facebook

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...