NJUJORK TAJMS TVRDI DA JE TRAMP MONSTRUM! Pucajte migrantima u noge, napunite rovove zmijama, a na zid stavite šiljke! Šta, nije po zakonu?!
Foto: EPA, AP, Profimedia

ŠOK!

NJUJORK TAJMS TVRDI DA JE TRAMP MONSTRUM! Pucajte migrantima u noge, napunite rovove zmijama, a na zid stavite šiljke! Šta, nije po zakonu?!

Planeta -

NJUJORK - Njujork tajms objavio je delove knjige "Granični ratovi:Trampov napad na imigraciju", koja će izaći u prodaju 8. oktobra, a u kojoj se navodi da je američki predsednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se SAD bore protiv ilegalnih migranata iz Meksika tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora i na vrh zida postaviti šiljke ili ga elektrificirati.

U knjizi novinara Majkl D.Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis navodi se da je Tramp sve ovo tražio procenu troškova za ove ideje za koje je smatrao da bi zaustavile ilegalnu imigraciju iz Meksika u SAD tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima tokom marta.

"Činite da izgledam kao idiot", vikao je on na saradnike koji se nisu složili sa njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

foto: EPA

Kirsten Nilsen i Donald Tramp: Ne možete imati sve što želite!

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidelo. Nilsenova mu je objasnila da bi to koštao dodatnih milion dolara na svaki kilometar i po zida, a kad je hteo da ubrza izgradnju, upozorila ga je da mora da traži dozvolu vlasnika, na šta joj je on navodno odgovorio da samo treba da uzmu zemlju i puste vlasnike da tuže državu.

Jedna od ideja bilo je i zatvaranje granice s Meksikom celom dužinom od 2.000 kilometara i to do podneva idućeg dana. Neki od njegovih drugih neobičnih predloga bili su i rovovi puni zmija ili aligatora na južnoj granici, prenosi Dejli mejl.

Navodno je Tramp ranije govorio da bi pripadnici granične patrole trebalo da kamenjem gađaju mgrante ili im pucaju u noge, ali je odustao od toga kad su mu rekli da je to nezakonito.

Kurir.rs/Tanjug/Njujork tajms

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track