PETORO DECE NESTALO U KANADI, CELA DRŽAVA IH TRAŽI: Policija izdala "Amber alert", pa ga otkazala! Sumnja se da je mališane oteo otac! (FOTO)
Foto: Printscreen: Twitter/NRPS

DRAMATIČNO

PETORO DECE NESTALO U KANADI, CELA DRŽAVA IH TRAŽI: Policija izdala "Amber alert", pa ga otkazala! Sumnja se da je mališane oteo otac! (FOTO)

Planeta -

Amber alert (uzbuna) otkazan je za petoro dece, koju je navodno odveo njihov otac iz Džordana u Ontariju, Kanada, iako se mališani i dalje vode kao nestali, prenosi Global njuz Kanada.

Upozorenje je izdala provincijska policija Ontarija na zahtev regionalne policije Nijagare oko 17 časova po lokalnom vremenu u utorak.

Policija je u saopštenju rekla kako su deca, starosti od 5 do 14 godina, poslednji put viđena u Džordanu i veruju da su oteta iz porodičnog doma između 19. i 25. septembra. Deca su živela u kući sa oba roditelja.

"Deca su predmet privremenog starateljstva, a otac je to prekršio jer je odbio da ih vrati. Detektivi su zabrinuti za njihovo zdravlje i sigurnost", rekao je policajac Fil Gavin.

Amber alert je uključen nakon što je Služba za porodicu i decu Nijagara prijavila decu koja su nestala u poslednja 24 sata. Upozorenje je otkazano u utorak uveče, objavila je policija.

Gavin je istakao kako policija veruje da se porodica uputila ka Torontu i moguće je da putuju u zlatnom ili bež pikap kamionu, ali njihova trenutna pozicija je nepoznata.

Takođe nisu poznate registarske tablice vozila. Policija ističe da je porodica ranije živela u Torontu i da je moguće da tamo imaju porodicu i prijatelje. On je dodao kako otac nije vlasnik vozila, pa ga je verovatno pozajmio ili ukrao.

"Aktiviranje uzbune nije nešto što olako shvatamo. Svesni smo da smo uticali na hiljade ljudi širom ove provincije, ali to ne bismo učinili da nismo verovali da je važno", rekao je Gavin.

Ubrzo je Amber alert Ontario na Tviteru napisao da se upozorenje otkazuje.

Policija je identifikovala oca kao Glena MekDermida (49). Visok je 182 cm i težak oko 125 kg. Ima plave oči, plavu kosu i bradu.

Nestala deca su Evelin (5), Matias (10), Soveren (11), Eska (13) i Magnus MekDermid (14). Policija je zatim do detalja opisala kako svako dete izgleda, kako bi pomogla ljudima da ih prepoznaju ako ih slučajno neko primeti na ulici.

Kurir.rs/Global njuz Kanada

Foto: Printscreen/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja