Najnovije vesti

U PODRUMU KINESKOG POLITIČARA NAŠLI TOLIKO ZLATA DA MOŽE DA IZVUČE GRČKU IZ KRIZE: Krio poluge od 600 miliona i 36 MILIJARDI DOLARA na računu! Sada mu preti smrtna kazna! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

novi nivo korupcije

U PODRUMU KINESKOG POLITIČARA NAŠLI TOLIKO ZLATA DA MOŽE DA IZVUČE GRČKU IZ KRIZE: Krio poluge od 600 miliona i 36 MILIJARDI DOLARA na računu! Sada mu preti smrtna kazna! (VIDEO)

Planeta

Kineski zvaničnik Džang Ći (58) moraće da da dobro objašnjenje o poreklu zlata koje je pronađeno u podrumu njegove kuće.

Džang Ći, član pokrajinskih i opštinskih odbora stranaka, navodno je bio podvrgnut disciplinskom ispitivanju i nalazi se pod istragom zbog mogućih nezakonitosti kada su otkrivene ogromne zalihe zlata.

foto: Youtube/Printscreen

Vlasti su pronašle oko 13,5 tona zlata, kao i milione juana u gotovini i antikvitetima, kao i ogroman portfolio luksuznih nekretnina.

Na snimku se mogu videti istražitelji kako slažu na hiljade zlatnih poluga, od kojih većina ne može uopšte da stane na police.

Procenjuje se da zlato vredi oko 600 miliona dolara, a pronađeno je i više od 36 milijardi dolara na njegovom bankovnom računu. Sve je to primio kao mito, veruje se, kao i nekoliko luksuznih vila. To ga čin bogatijim od Džeka Ma, najbogatijeg Kineza teškog 37 milijardi dolara.

Stručnjaci procenjuju da je sadržaj njegovog podruma mogao da spase Grčku od finansijske krize koja je u siromaštvo gurnula više hiljada ljudi.

Kako je ovaj političar uspeo da prikupi ovo silno bogatstvo u komunističkoj Kini ostaće misterija za sve, osim za kinesko pravosuđe.

Zvaničnici osuđeni za "ekonomske zločine" ili korupciju u Kini mogu se suočiti i sa smrtnom kaznom.

Kurir.rs/The Sun Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...