Najnovije vesti

CNN OTKRIVA: FBI u Vašingtonu putem oglasa na Fejsbuku regrutuje ruske špijune!
Foto: Profimedia

sve za informacije

CNN OTKRIVA: FBI u Vašingtonu putem oglasa na Fejsbuku regrutuje ruske špijune!

Planeta

Na području grada Vašingtona američki Federalni istražni biro (FBI) objavljuje oglase na Fejsbuku koji su, kako se čini, osmišljeni da bi se regrutovali ruski špijuni, ali i oni koji su upoznati s njihovim aktivnostima, objavio je CNN.

Novinari CNN-a primetili su nekoliko oglasa s tim ciljem. Na jednom se nalazi fotografija mlade diplomatkinje s porodicom, a pored nje je na ruskom jeziku napisano: "Za vašu budućnost, za buducnost vaše porodice".

Na drugom oglasu prikazana je slika šahovske ploče s tekstom na ruskom: "Zar nije sada na tebi red da povučeš potez?"

Oglasi vode na sajt kancelarije FBI Vašingtonu, na kojem se na engleskom i ruskom jeziku nude detalji o protivobaveštajnom timu i adresa terenske kancelarije FBI. Na stranici piše: "Lično nas posetite", prenosi portal Index.hr.

U opisu stoji da je glavni zadatak zaštite američkog naroda identifikovanje "neprijateljskih stranih obaveštajnih službi" i neutralizovanje njihovih aktivnosti.

Osim toga, napominje se da Biro najvažnije obaveštajne podatke dobija od javnosti, pa zato moli sve koji imaju korisne informacije da posete kancelariju FBI.

"Možemo samo komentarisati da Rusija ima veliki broj službenika obaveštajnih službi pozicioniranih u ruskim diplomatskim objektima širom sveta. Oni su vrlo aktivni i predstavljaju sigurnosni rizik za SAD i naše saveznike", rekao je za CNN Alan E. Koler, agent FBI-ja zadužen za protivobaveštajno odeljenje terenske kancelarije u Vašingtonu.

"FBI se koristi raznim sredstvima kako bi prikupio informacije koje mogu pomoći zaštiti Sjedinjenih Država", dodao je Koler.

Kako izgledaju oglasi pogledajte OVDE.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...