EVO ZAŠTO JE POLICAJAC U HONGKONGU GAĐAO TINEJDŽERA! Nasilnik (18) ga napao s grupom i tukao METALNOM ŠIPKOM! Demonstranti pale, razbijaju i lome po celom gradu, u najavi policijski čas! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube, EPA, AP

STRAVIČNO NASILJE

EVO ZAŠTO JE POLICAJAC U HONGKONGU GAĐAO TINEJDŽERA! Nasilnik (18) ga napao s grupom i tukao METALNOM ŠIPKOM! Demonstranti pale, razbijaju i lome po celom gradu, u najavi policijski čas! (VIDEO)

Planeta -

HONGKONG - Demonstranti u Hongkongu ponovo su jutros napali policiju, bacali Molotovljeve koktele, podmetali požare i razbijali radnje i stanice metroa.

S obzirom na to da se višemesečni protesti ne smiruju, policija traži od vlade da uvede policijski čas kako bi se suzbilo nasilje.

Policija je i sinoć i noćas upotrebila suzavac da bi rasterala demonstrante koji su divljali i uništavali širom grada.

Hiljade demonstranata izašle su juče na ulice Hongkonga da bi protestovali zbog ranjavanja 18-godišnjeg Tonija Canga, učenika srednje škole, koji je pogođen iz blizine dok je tukao policajca metalnom šipkom!

Incident se desio tokom protesta kada su demonstranti bacali molotovljeve koktele na policajce, na šta su oni odgovorili ispaljivanjem suzavca, gumenih metaka i vodenim topovima.

Javnost u Hongkongu sve je neprijateljskije raspoložena prema policiji koju optužuje za upotrebu prekomerne sile prema demonstrantima, dok policija tvrdi da pokazuje maksimalnu uzdržanost, iako se nasilje sve više širi.

Protesti u toj bivšoj britanskoj koloniji počeli su zbog spornog zakona koji dozvoljava izručenje osumnjičenih Kini, gde, kako smatraju protivnici zakona, ne bi imali pravično suđenje.

Zakon je povučen, a protesti su nastavljeni, što znači da on nije bio razlog za nasilne demonstracije. Peking je u više navrata optužip Veliku Britaniju i SAD da izazivaju tenzije u Hongkongu i time se mešaju u unutrašnje stvari Kine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja