PUTIN KRITIKOVAO MALU GRETU, A ONA MU NIJE OSTALA DUŽNA: Evo kako mu je uzvratila i to na Tviteru! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA, AP

nije htela da prećuti

PUTIN KRITIKOVAO MALU GRETU, A ONA MU NIJE OSTALA DUŽNA: Evo kako mu je uzvratila i to na Tviteru! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Nakon američkog predsednika Donalda Trampa, kanadskog člana parlamenta Maksimea Bernijea, Džeremija Klarksona i Vladimir Putin je kritikovao Gretu Tunberg, ali mlada aktivistkinja ni njemu nije ostala dužna.

Baš kao što je promenila opis na Tviteru kada je odgovorila Trampu, isto je sad uradila i ruskom lideru.

Naime, ruski predsednik tokom zasedanja na energetskom forumu u Moskvi u jednom trenutku spomenuo je strastveni govor 16-godišnjakinje, rekavši da ne "dele zajedničko uzbuđenje", te da je ona "loše informisana", prenosi Indy100.

"Niko nije objasnio Greti da je moderni svet složen i drugačiji i da ljudi u Africi i mnogim azijskim zemljama žele da žive na istom nivou bogatsva kao u Švedskoj. Siguran sam da je Greta ljubazna i vrlo draga devojka, ali odrasli moraju da urade sve kako tinejdžere i decu ne bi doveli u neke ekstremne situacije", rekao je Putin.

Pojedini komentatori na društvenim mrežama uglavnom nisu bili impresionirani njegovim oštrim pokušajem diskreditacije 16-godišnje aktivistkinje. Umesto da odgovora Putinu, Greta je promenila opis na Tviteru.

"Veoma srećna, mlada devojka koja se raduje sjajnoj budućnosti" promenila je u "ljubazna, ali slabo informisana tinejdžerka".

Takav odgovor već postaje Gretin zaštitni znak, a pojedinci na Tviteru su pozdravili njenu reakciju koja je postala viralna.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track