POLICAJKA JE UŠLA U POGREŠAN STAN I UBILA NEDUŽNOG MLADIĆA: Sada je osuđena na 10 godina, a brat žrtve ju je zagrlio i uputio OVE REČI! (VIDEO)
Foto: AP/Tom Fox/The Dallas Morning News/Pool

slučaj koji je potresao sad

POLICAJKA JE UŠLA U POGREŠAN STAN I UBILA NEDUŽNOG MLADIĆA: Sada je osuđena na 10 godina, a brat žrtve ju je zagrlio i uputio OVE REČI! (VIDEO)

Planeta -

Amber Gajger, bivša službenica policije u Dalasu, koja je ubila Botam Džon u njegovom apartmanu prošle godine, osuđena je na 10 godina zatvora. Ona će imati pravo na uslovnu slobodu za pet godina, prenosi CNN.

Na poslednjem danu suđenja dogodilo se nekoliko zapanjujućih trenutaka.

Tako je žrtvin mlađi brat Brant Džon tokom svedočenja izjavio kako je oprostio Amber.

"Opraštam ti, i iznam da ako odeš Bogu i pitaš ga, on će ti oprostiti. Govorim u svoje ime, a ne u ime svoje porodice, ali volim te kao i bilo koju drugu osobu", rekao je on osuđenoj Amber.

Zatim je tražio dozvolu od sudije da zagrli Gajgerovu, a mediji prenose da je zagrljaj trajao oko minut. Nakon toga sudija Tami Kemp navodno je dala Gajgerovoj Bibliju.

"Možeš da dobiješ moju Bibliju, imam još tri ili četiri kod kuće. Ovu koristim svakog dana. Ovo je tvoj posao u narednim danima", rekla joj je sudija, pre nego što ju je zagrlila.

Džonova majka Alison nije reagovala na izricanje presude, ali je novinarima ispred sudnice rekla kako će Gajger sada imati dovoljno vremena da promeni svoj život.

Tokom suđenja Gajger je rekla kako se nakon napornog dana 6. septembra prošle godine vratila u svoj apartman. U uniformi ali van dužnosti, ulazila je u stan za koji je mislila da je njen. Videla je da su vrata odškrinuta, videla je unutra nepoznatog muškarca, izvadila pištolj i pucala u njega. Ubila ga je.

Gajger je zapravo ušla u apartman koji je bio tačno iznad njenog. Džon je bio na kauču, gledao TV i jeo je sladoled, kada je unutra ušla optužena.

U razgovoru sa operaterom 911 te noći, Gajger je 19 puta ponovila da je mislila da je u svom stanu. Optužena je za ubistvo, a policija Dalasa ju je otpustila.

Kurir.rs/CNN

Foto: AP/Tom Fox

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja