BURNO U BELOJ KUĆI! POJAVIO SE JOŠ JEDAN UZBUNJIVAČ: Tvrdi da o Trampu ima informacije iz prve ruke, a predsednik SAD je protivnicima odmah uputio oštru poruku (VIDEO)
Foto: EPA

spremaju se za opoziv

BURNO U BELOJ KUĆI! POJAVIO SE JOŠ JEDAN UZBUNJIVAČ: Tvrdi da o Trampu ima informacije iz prve ruke, a predsednik SAD je protivnicima odmah uputio oštru poruku (VIDEO)

Planeta -

U pokrenutom procesu za smenjivanje američkog predsednika Donalda Trampa došlo je do iznenađenja jer se pojavio i drugi uzbunjivač, saopštili su advokati koji zastupaju prvog uzbunjivača.

Advokat Mark Zaid rekao da je i on izneo informacije o pokušajima predsednika Donalda Trampa da izvrši pritisak na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da istraži njegovog političkog rivala, bivšeg potpredsednika i mogućeg predsedničkog kandidata Džoa Bajdena.

Drugi uzbunjivač je pripadnik američke obaveštajne zajednice, a svoja saznanja je izneo u razgovoru sa unutrašnjom kontrolom.

Kako navode mediji, on ima "saznanja iz prve ruke" o razgovoru koji je doveo do pokretanja istrage protiv Trampa, koja bi potencijalno mogla da se završi i njegovim opozivom.

Pojava novog uzbunjivača praćena je nezadovoljstvom u Republikanskoj partiji, koje je nastalo nakon objavljivanja transkripta Trampovog razgovora sa Zelenskim.

foto: EPA

Predsednik SAD, prema navodima u transkriptu, tražio je da Ukrajina sprovede istragu aktivnosti sina rivala iz Demokratske partije Džoa Bajdena.

Uzbunjivač koji je podneo žalbu o telefonskom razgovoru Trampa sa Zelenskim službenik je CIA.

Republikanski senatori Mit Romni, Ben Sas i Suzan Kolins su zabrinuti zbog toga što Tramp od stranih zemalja traži pomoć za predstojeću izbornu kampanju.

O svemu se oglasio i Donald Tramp.

"Prvi, takozvani informacije iz druge ruke, "zviždač" shvatio je moj telefonski razgovor skoro potpuno pogrešno, tako da se sada priča da on ide na klupu, a dolazi drugi "uzbunjivač" iz "duboke države", takođe sa informacijama iz druge ruke. Neka nastave!", naveo je Tramp.

Demokrate su pokrenule proces impičmenta predsednika Trampa krajem septembra.

Kurir.rs/Tanjug/Reuters Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja