Najnovije vesti

UŽAS U KAZAHSTANU: Lekari pustili bebu da umre jer ih je mrzelo da ispravljaju papire! Videli su da se dečak mrda, pa ipak ga poslali u mrtvačnicu, gde se SMRZAO NASMRT! (FOTO)
Foto: Profimedia

horor

UŽAS U KAZAHSTANU: Lekari pustili bebu da umre jer ih je mrzelo da ispravljaju papire! Videli su da se dečak mrda, pa ipak ga poslali u mrtvačnicu, gde se SMRZAO NASMRT! (FOTO)

Planeta

Slučaj koji se nedavno dogodio u Kazahstanu, šokirao je čitav svet. Tek rođeni dečak je proglašen mrtvorođenim, a onda je odjednom počeo da se pomera. Međutim, lekari su ga stavili u mrtvačnici, gde se smrzao i preminuo, jer im je bilo "mrsko da menjaju papirologiju", prenosi Dejli mejl.

Zbog ovog događaja, dva starija lekara su optužena za ubistvo.

 

Dežurni lekar Kuanjiš Nisanbaev, kako tvrde tužioci, odlučio je da se dete stavi u mrtvačnicu sa preminulim osobama iako su videli da je beba pomerila nogice, što je bio znak da je dečak živ.

 

On i još uvek neimenovani akušer u centru Atirau sada su optuženi za ubistvo, a policajci su slučaj otkrili sasvim slučajno - pisluškivajući mobilni telefon lekara u nepovezanoj istrazi za korupciju.

"Nakon rođenja, bebu su nemarno registrovali kao mrtvorođenu, a dete je bilo još uvek živo", kazao je šef antikorupcijske policije Šingis Kabdula.

 

"Nakon što su videli da dete daje znakove života, umesto da su hitno reagovali, odlučili su da ne učine ništa, jer je dokumentacija već bila završena i ostavili su tek rođenog dečaka da umre", dodao je on.

 

O slučaju je lekar pričao putem mobilnog telefona, a tako su policajci i otkrili horor u ovoj bolnici.

 

Zgroženi zvaničnici vlade uputili su izvinjenje porodici i majci deteta, a doktori se nalaze u pritvoru.

 

Kako se saznaje, lekar Nisanbaev je još optužen i za korupciju - podmićivao je zvaničnike da pokrije greške u poslu i da osigura luksuzne godišnje odmore.

 

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...