SUPRUGA AMERIČKOG DIPLOMATE UBILA MLADIĆA (19), PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Vozila pogrešnom stranom puta, pa izvala stravičnu nesreću! (FOTO)
Foto: EPA/ANDY RAIN

pozvala se na imunitet

SUPRUGA AMERIČKOG DIPLOMATE UBILA MLADIĆA (19), PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Vozila pogrešnom stranom puta, pa izvala stravičnu nesreću! (FOTO)

Planeta -

Supruga američkog diplomate protiv koje se vodi krivična istraga zbog saobraćajne nesreće u kojoj poginuo devetnaestogodišnji mladić Heri Dan u Engleskoj pozvala se na diplomatski imunitet i pobegla je iz Velike Britanije iako je ranije vlastima rekla da to neće učiniti.

Skaj njuz navodi da se nesreća desila ispred britanske vazduhoplovne baze u Krojtonu krajem avgusta.

Policija je saopštila da je Dan vozio motocikl na ispravnoj strani puta i da ga je direktno udarila četrdesetdvogodišnja žena koja je automobilom izašla iz baze na pogrešnu stranu puta.

Porodica tinejdžera tvrdi da je žena vozila 360 metara pogrešnom stranom puta pre nego što je udarila u njihovog sina. Dan je pretrpeo višestruke povrede i kasnije je preminuo u bolnici.

Policija navodi da je žena sarađivala u ranoj fazi istrage, ali da se kasnije pozvala na diplomatski imunitet i da je pobegla iz Britanije pre okončanja istrage.

Zvaničnici ističu da razmatraju sve mogućnosti kroz diplomatske kanale kako bi osigurali napredak istrage. Policija je zatražila ukidanje diplomatskog imuniteta radi nastavka istrage, ali je zahtev odbijen.

Porodica Dan zatražila je od američkog predsednika Donalda Trampa da osumnjičenu vrati u Britaniju radi nastavka istrage. Ambasada SAD u Londonu potvrdila je umešanost supruge američkog diplomate u incident i izrazila "najdublje" saučešće porodici.

Kurir.rs/Skaj njuz

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja