BRITANSKOJ PORODICI SE ODMOR PRETVORIO U PAKAO: Devojčica (2) se zarazila ešerihijom i umrla! Hotel je bio odvratan, videli smo fekalije kako plivaju po bazenu! (FOTO)
Foto: Profimedia

HOROR

BRITANSKOJ PORODICI SE ODMOR PRETVORIO U PAKAO: Devojčica (2) se zarazila ešerihijom i umrla! Hotel je bio odvratan, videli smo fekalije kako plivaju po bazenu! (FOTO)

Planeta -

Dvogodišnja Eli Brčhol iz engleskog grada Vigan se otrovala u hotelu sa četiri zvezdice, u Turskoj, gde je bila sa porodicom na odmoru. Devojčica je preminula tri nedelje pre trećeg rođendana, pošto se zarazila bakterijom ešerihijom koli.

Prema rečima njene očajne majke, hotel je bio "odvratan". Cela porodica je tokom 10 dana, koliko je bila u hotelu, "zakačila" stomačne viruse, koji su uključivali dijareju i grčeve u stomaku.

Ali je samo stanje devojčice postalo ozbiljno pa je morala da bude prebačena u bolnicu pošto se porodica vratila u Veliku Britaniju. Otac i majka su morali da donesu tešku odluku da je skinu sa aparata za održavanje života, 3. avgusta.

Njena mama Kejti Doson kaže:

"Hrana u hotelu je ponekad ostavljena nepokrivena i služena mlaka, a bilo je i ptica koje su letele oko hrane. Videli smo fekalije kako plivaju po bazenu, a pričala sam i sa drugim gostima, koji su rekli da su više nego jednom videli fekalije u bazenu", ispričala je majka.

"Zaposleni u hotelu bi to samo izvadili, bez zatvaranja bazena ili detaljnog čišćenja. Zidovi u dečijim toaletima su bili umazani fekalijama, bilo je odvratno", dodala je ona.

Šiga toksin

U bolnici je potvrđeno da je Eli obolela od Šiga toksina, koji je nastao od ešerihije koli, što je kasnije dovelo do razvijanja smrtonosnog HUS sindroma (hemolitičko-uremijski sindrom). HUS utiče na krv i krvne sudove i rezultira uništavanjem trombocita. Takođe može da dovede do otkazivanja bubrega i oštećenja mozga.

Devojčica je 1. avgusta uvedena u stanje indukovane kome iz koje se nikada nije probudila. Skener je otkrio da je pretrpela ozbiljna oštećenja mozga.

Porodica je u međuvremenu angažovala advokata da istraži šta se dogodilo.

Kurir.rs/Miror

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja