ŽENA AMERIČKOG DIPLOMATE AUTOM USMRTILA TINEJDŽERA, A TRAMP JE SADA BRANI: To je bila stravična nesreća, zvuči kao da je mladić na mestu umro! DEŠAVA SE! (VIDEO)
Foto: Profimedia, Printscreen: Youtube/Sky News

ŠOKIRAO SVET

ŽENA AMERIČKOG DIPLOMATE AUTOM USMRTILA TINEJDŽERA, A TRAMP JE SADA BRANI: To je bila stravična nesreća, zvuči kao da je mladić na mestu umro! DEŠAVA SE! (VIDEO)

Planeta -

Donald Tramp je u sredu pokušao da opravda ženu američkog diplomate koja je automobilom udarila i usmrtila motociklistu u Velikoj Britaniji, a koja je zatim pobegla sa mesta nesreće, a potom i iz zemlje.

Tramp je odbio da izruči En Sakulas, udatu za diplomatu Donatana Sakulasa i rekao je da je ona napravila grešku, ali je pritom pokušao da njenu krivicu ublaži rekavši da se "takve stvari dešavaju" kada se neko automobil u zemlji u kojoj se vozi suprotnom stranom.

On je rekao da će administracija da "priča sa njom", ali nije izneo dalje detalje.

"Stravična nesreća se dogodila. Osoba koja je upravljala automobilom - oni to znaju, a to imaju i na kameri - mladić je ubijen na svom motoru. Zvuči kao da je na mestu umro", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući, prenosi Independent.

Predsednik SAD je tada naizgled priznao da je i on u nekoj stranoj zemlji vozio na pogrešnoj strani puta.

"Žena se kretala na pogrešnoj strani puta - i takve stvari se dešavaju. To su suprotni putevi, dešava se. Neću reći da mi se to ikada dogodilo, ali jeste. Kad se naviknete na jedan sistem, a iznenada vam se desi da vozite u drugom sistemu, dešava se. Morate biti oprezni", rekao je Tramp, prenosi Dejli mejl.

Porodica motocikliste Harija Dana (19), koji je poginuo 27. avgusta, molila je američku vladu da Sakulasovoj oduzme diplomatski imunitet kojj je dodeljen zahvaljujući poziciji njenog supruga.

Danova majka Šarlot je rekla da su vesti o njegovoj smrti ostavile porodicu "razorenu", prenosi Blic.

I premijer Boris Džonson o tome je razgovarao sa Trampom.

Kada je britanska policija posle sudara razgovarala sa Sacoolasom, ona im je rekla da nema planove da napusti zemlju, saopštile su vlasti.

Policija je pokušala da nastavi s istragom preko odgovarajućih kanala podnošenjem zahteva za odricanjem od diplomatskog imuniteta u američkoj ambasadi, što bi im omogućilo da ispitaju osumnjičenu. Ambasada SAD je, međutim, odmah preselila porodicu Sakulas u SAD i odbila zahtev za oduzimanjem imuniteta.

Kurir.rs/Independent/Dejli mejl

Foto: Profimedia, Printscreen: Youtube/Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja