Najnovije vesti

DRAMATIČNI PRIZORI U BARSELONI: Demonstranti pokušali da probiju policijski kordon ispred aerodroma! Letelo kamenje i kante za smeće! 37 POVREĐENIH (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Ruptly

protesti

DRAMATIČNI PRIZORI U BARSELONI: Demonstranti pokušali da probiju policijski kordon ispred aerodroma! Letelo kamenje i kante za smeće! 37 POVREĐENIH (VIDEO)

Planeta

Policija je jurnula na katalonske demontsrante kada su pokušali da probiju policijski kordon i uđu u samu u aerodromsku zgradu u Barseloni.

Prema navodima novinara Frans presa više stotina aktivista sukobilo se sa policijom, gađalo ih kamenjem ili kantama za đubre.

Jedan portparol katalonske regionalne policije potvrdio je da su snage bezbednosti odgurnule osobe koje su pokušale da probiju policijski kordon.

Prema upravi aerodroma 108 letova je otkazano na aerodromu čiji pristup su blokirali demonstranti. Putnici su morali da izlaze iz svojih vozila na autoputu i da idu peške do aerodroma sa koferima.

Prema navodima hitnih službi 37 ljudi je povređeno, od kojih 34 na aerodromu.

Na raznim mestima širom Katalonije, čija regionalna vlada je i dalje pod kontrolom separatista, aktivisti su blokirali puteve i železničke pruge.

Večeras se hiljade aktivista okupilo u centru Barselona, na demonstracije planirane već nekoliko dana mašući separatističkim zatavama i uzvikujući "Ulice su i dalje naše".

Španska vlada premijera Pedra Sančesa je poslednjih dana poslala policijska pojačanja i upozorila da neće prezati od vanrednih mera da osigura bezbednost, uključujući suspenziju autonomije te oblasti, kao što je urađeno u oktobru 2017. posle pokušaja secesije.

Kurir.rs/Beta

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...