LAGALA DA JE SAMOHRANA MAJKA SA INVALIDITETOM, PA SNIMLJENA KAKO PLEŠE NA SVADBI: Ojadila državu za 300.000 evra, a sada ju je stigla pravda! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Youtube

godinama varala vlasti

LAGALA DA JE SAMOHRANA MAJKA SA INVALIDITETOM, PA SNIMLJENA KAKO PLEŠE NA SVADBI: Ojadila državu za 300.000 evra, a sada ju je stigla pravda! (VIDEO)

Planeta -

Nasren Ahtar koja je poreklom iz Indije, a koja živi u Velikoj Britaniji, osuđena je pre dva dana na dve godine zatvora jer je dokazano da je lagala službu za socijalni rad i tako prisvojila 260 hiljada funti (skoro 300.000 evra).

Ona je od 2002. do 2013. na osnovu tvrdnje da je "samohrana majka slabe pokretljivosti i da je previše bolesna da bi radila" prikupila pomenutu novčanu svotu.

Zbog određenih sumnji u reči Nasren Ahtar (50), Odeljenje za rad i penzije je 2012. počelo istragu protiv nje.

Policija ju je zatim u njenom stanu zatekla sa muškarcem u krevetu (što je ona kasnije negirala), a zatim je viđena kako s porodicom pleše na venčanju.

Kako su nadležni organi izjavili, bio je ovo veoma složen slučaj prevare s novčanom koristi koja je daleko iznad proseka.

Iako je prvo negirala, Nasren je 7. oktobra ove godine na sudu priznala prevaru, po sedam tačaka optužnice, piše BBC.

Tokom istrage utvrđeno je da je nadležne slagala i da joj je potreban novac za plaćanje kirije jer je utvrđeno da je ona sa svojim partnerom vlasnik kuće u kojoj živi.

Socijalni radnici su naglasili da slučajevi poput ovog odvraćaju uplatu novca onima kojima je pomoć preko potrebna.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track