Najnovije vesti

VODILE BORILAČKI KLUB U USTANOVI ZA NEMOĆNA LICA: Radnice terale pacijente sa demencijom da se tuku, pa sve SNIMALE! (FOTO)
Foto: Profimedia

JEZIVO

VODILE BORILAČKI KLUB U USTANOVI ZA NEMOĆNA LICA: Radnice terale pacijente sa demencijom da se tuku, pa sve SNIMALE! (FOTO)

Planeta

Tri radnice u ustanovi za negu nemoćnih lica uhapšene su pod sumnjom da su vodile "borilački klub" u kojem su učestvovali pacijenti sa demencijom.

Marilin Latiš Mekej (32), Tonejša Ivon Tajson (20) i Tanešija Dešon Džordan (26) optužene su da su namerno započinjalesukobe između nekoliko pacijenata u ustanovi u Severnoj Karolini.

One su otpuštene nakon jednog junskog incidenta u kojem su se pacijenti fizički obračunavali u Danbi Hausu i policija od tada prikuplja dokaze protiv njih.

"Kada govorite o nekome ko ne može da vodi računa o sebi, morate tome posvetiti posebnu pažnju", rekao je poručnik Gregori Dorn za Fox 8.

U jednom incidentu, policija kaže da se jedna 73-godišnja pacijentkinja borila sa drugom ženom, a tri radnice su stajale pored i ne samo da su podsticale tuču, već su je i snimale.

Obe pacijentkinje pate od demencije.

Na snimku koji je zaplenila policija, čuje se kako jedan od pacijenata viče "Pusti me, upomoć".

U odvojenom incidentu navodno je Mekej gurnula istu 73-godišnju pacijentkinju u njenu sobu dok su je druge dve radnice snimale.

Prema izveštavanju televizije Fox 8, Mekej je optužena po dve tačke optužnice za napad na pojedinca sa invaliditetom, dok su Tajson i Džordan optužene za po jednu tačku optužnice za napad na osobu sa invaliditetom.

Kurir.rs/Fox8

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...