UBIO JE DEVOJČICU (5), A POTOM JE SILOVAO Zbog ludila izbegao zatvor, a sad su ga pustili iz ludnice: Ovaj slučaj je Australiju podigao na noge! (FOTO, VIDEO)
Foto: NSW Police, Printscreen Channel 7

BRUTALNO

UBIO JE DEVOJČICU (5), A POTOM JE SILOVAO Zbog ludila izbegao zatvor, a sad su ga pustili iz ludnice: Ovaj slučaj je Australiju podigao na noge! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Australijanac koji je ubio petogodišnju devojčicu a zatim silovao pušten je tiho na slobodu iz psihijatrijske bolnice.

Tim Kosovic je ubio Kloi Hoson kada je ona došla u njegov karavan u Sidneju da bi se igrala sa njegovom mačkom 2003. godine. Zatim je silovao, pa stavio telo u torbu i odneo je do obale reke, gde ga je izbacio. Kosovic je priznao zločin, ali je izbegao zatvor i presudu nakon što su ga dvojica lekara proglasila psihički bolesnim.

On je proveo poslednjih 15 godina na odeljenju sudske psihijatrije bolnice Morise. Ali prošlog meseca, Kosovic je mirno pušten na slobodu, a razlozi i ko ga je pustio nisu objavljeni, preneo je Njukasl Njuz.

Pre puštanja na slobodu, Kosovicu je bilo dozvoljeno da napusti bolnicu na jednodnevne izlete da vidi svoju porodicu, ali on se uvek vraćao u ustanovu.

Kosovicovo kretanje i dalje će se strogo nadgledati i biće podložno slučajnim proverama koje se odnose na Registar za zaštitu dece. Ali on će živeti na tajnoj privatnoj lokaciji gde meštani verovatno neće biti svesni njegovog zločina.

foto: NSW Police

Pre smrti koja je potresla naciju, Kloina majka je čistila karavan kada je ćerka ušla unutra. Nakon što joj je majka rekla da izađe da se igra, Kloi je otrčala do svog Kosovicovog karavana u komšiluku i igrala se sa njegovom mačkom.

Kosovic je priznao da je zadavio Kloi nakon što je ona prevrnula njegovu posudu sa kanabisom.

Kloi nije umrla odmah, pa je Kosovic stavio plasične kese na glavu, a potom je silovao pre nego što je bačena u potok. "Prolila mi se dozu marihuane po podu i tada sam izgubio prisebnost", rekao je. "Pao mi je mrak na oči i sledeće čega se sećam je da sam je davio u svojoj spavaćoj sobi."

foto: Screnshot Channel 7

Vrhovni sud Novog Južnog Velsa utvrdio je da nije kriv za ubistvo zbog mentalne bolesti. Kloin otac Majkl Hoson je tada rekao: 'Promenite sistem za početak. Bez obzira da li ste bezobrazni, ludi, bez obzira na to, kada počinite zločin idete u zatvor'.

U aprilu prošle godine, detektiv koji je radio na ovom slučaju otkrio je jezive CCTV snimke kako Kosovic nosi Kloino telo u sportskoj torbi pre nego što je bacio pored potoka.

Kurir.rs/Daily mail Foto: Screenshot Channel7/NSW Police

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track