Najnovije vesti

OVO ĆE IZBEZUMITI AMERIKU: Rusi već spremni za rat u stratosferi! Piloti u kosmosu našli neprijatelja i uništili ga oslanjajući se na samo jednu veštinu! (VIDEO)
Foto: Printscreen TV Zvezda

RAT SE SELI U SVEMIR

OVO ĆE IZBEZUMITI AMERIKU: Rusi već spremni za rat u stratosferi! Piloti u kosmosu našli neprijatelja i uništili ga oslanjajući se na samo jednu veštinu! (VIDEO)

Planeta

Supersonični visokoletni lovci-presretači velikog doleta MiG-31 imali su noćni trening u stratosferi u Permskoj oblasti.

"Migovi" su imali zadatak da što brže otkriju potencijalnog neprijatelja koji je povredio rusku granicu u kosmosu. Rat u stratosferi zahteva posebnu obuku i piloti moraju da budu maksimalno koncentrisani.

"Vazduh u stratosferi je ređi i avion leti lakše i tromije, pa se i od pilota traži da lagnije upravlja avionom i da stalno kontroliše operativni sistem motora", objašnjava Marselj Junusov, zamenik komandanta puka za vojno-političke poslove, koji je izveo više od hiljadu ovakvih letova.

foto: Printscreen TV Zvezda

Marselj Junusov: U stratosferi se drugačije leti

Vežbe su izvela četiri lovca, koja su otkrila "neprijatelja", takođe MiG-31, a zadatak pilota bio je otežan tako što su bili prepušteni sami sebi - kopnene snage PVO uopšte im nisu pomagale u detektovanju uljeza. Osim toga, pilotima su date samo približne koordinate "neprijatelja", pa su morali da ga love oslanjajući se isključivo na svoje radarske sisteme.

Posade sva četiri lovca uspešno su izvršile zadatak i uništile neprijatelja.

Kurir.rs/TV Zvezda.ru

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...