PUTIN JE ZAGRMEO: PALI! A onda su sevnule rakete iz podmornica i brodova (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Ministarstvo odbrane Rusije

vojna vežba

PUTIN JE ZAGRMEO: PALI! A onda su sevnule rakete iz podmornica i brodova (VIDEO)

Planeta -

U okviru strateških vojnih vežbi „Grom-2019“ lansirane su balističke i krstareće rakete pod rukovodstvom ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Tokom manevara održana je vežba kopnenih, morskih i vazduhoplovnih snaga i sredstava strateškog odvraćanja, a lansiranje raketa je kontrolisano iz Nacionalnog centra za upravljanje odbranom.

Podmornice Severne i Pacifičke flote su iz akvatorije Barencovog i Ohotskog mora lansirale balističke rakete na poligone „Kura“, na Kamčatki, i „Čiža“, u Arhangelskoj oblasti.

Istovremeno, brodovi Severne flote i Kaspijske flotile lansirali su visoko precizne krstareće rakete „Kalibar“ sa Barencovog i Kaspijskog mora, gađajući mete na obali.

Jedinice raketnog kompleksa „Jars“ lansirale su interkontinentalne balističke rakete sa državnog kosmodroma za testiranje „Pleseck“ na poligon „Kura“ na Kamčatki, dok su jedinice mobilnog raketnog sistema „Iskander“ lansirale krstareće rakete na poligone Južnog i Istočnog vojnog okruga, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto: Printscreen Youtube Ministarstvo odbrane Rusije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track