ZATVARA SE NAJGORI ZATVOR U NJUJORKU OD ČIJEG SE IMENA LEDI KRV U ŽILAMA: Silovanja pod tušem, batine, bande i zapušteni uslovi! Ovako izgleda PAKAO na Zemlji! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

mesto iz noćne more

ZATVARA SE NAJGORI ZATVOR U NJUJORKU OD ČIJEG SE IMENA LEDI KRV U ŽILAMA: Silovanja pod tušem, batine, bande i zapušteni uslovi! Ovako izgleda PAKAO na Zemlji! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Gradske vlasti Njujorka odlučile su da zatvore ozloglašeni zatvor Rajkers i zamene ga sa četiri manja zatvora koja će biti modernija i humanija.

Zatvorski kompleks Rajkers, jedan od najvećih na svetu, trebalo bi da bude zatvoren do 2026. godine, prenosi AP. Rajkers je ozloglašen zbog nasilja i zapuštenih uslova.

Ovaj kompleks biće zamenjen sa četiri manja zatvora koji će biti locirana bliže glavnim njujorškim sudnicama u Menhetnu, Bruklinu, Bronksu i Kvinsu.

"Ne vraćam se tamo! Molim vas, ne vraćajte me!"

Keti Mors (57), pravnica iz Njujorka koja je uhapšena zbog krađe, nikada neće zaboraviti pakao koji je prošla u ovom zatvoru.

"Diplomirala sam na Unverzitetu Rouen 1981. na odseku sa krivično pravo. Godinama sam bila pravnik na Menhetnu dok nisam ukrala od poslodavca. Tek sam rodila ćerkicu i bila sam u strahovitoj finansijskoj krizi. Izbrisala sam broj računa za uplatu i upisala broj svog računa.

Uhapšena sam kad sam stala na crveno. Ćerkica mi je vrištala i plakala u sedištu za bebe. Vezali su me lisicama za klupu, pa sam je jednom rukom držala", priča Keti kako je završila u Rajersu, o kom je već čula sve najgore.

Druge zatvorenice su brzo saznale da je pravnica i pomislile su da je doušnica, pa ju je jedna grupa seksualno napala pod tušem.

"Pretpostavljam da su htele da me nauče pameti", priča Keti, koja je svaki put kad je izlazila na sud molila da je ne vraćaju u zatvor.

"Rekla sam im da ću se ubiti ako me vrate, pa su me smestili na psihijatrijsko odeljenje, koje je gore od opšteg odeljenja. Bilo je kao u amfiteatru, ja i još 60 žena. Kretanje ti je ograničeno.

Lekari i psiholozi dolaze kod tebejerti ne možeš da mrdaš. Ideš u toalet, a neko sedi na šolji do tebe. Obezbeđenje je minimalno, ali okužena si čedomorkama i zlostavljačicama dece", priča Keti, koja je uhapšena 2006, a oslobođena 2014.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja