KORBIN REŠIO DA NAPRAVI PAKAO DŽONSONU DO SAMOG KRAJA: Bregzit plan je prodaja na doboš, zaklinjem se da ću mu se suprotstaviti!
Foto: EPA / Parliamentary Recording Unit

drama se nastavlja

KORBIN REŠIO DA NAPRAVI PAKAO DŽONSONU DO SAMOG KRAJA: Bregzit plan je prodaja na doboš, zaklinjem se da ću mu se suprotstaviti!

Planeta -

Britanski političar i lider laburista Džeremi Korbin nazvao je Bregzit plan premijera Borisa Džonsona "prodajom na doboš" i zakleo se da će mu se suprotstaviti, prenosi Sputnjik.

Brisel i London su u četvrtak postigli sporazum o Bregzitu, s tim što je sada potrebno obaviti ratifikaciju ovog sporazuma. Obe strane i dalje smatraju da je rizik od toga da se ostane bez dogovora veoma visok, posebno nakon što je predsednik donjeg doma parlamenta Džon Bercov odbacio predlog vlade za novo glasanje o Bregzitu u parlamentu u ponedeljak.

Sukobi između kabineta i parlamenta se nastavljaju, jer zakonodavci žele da se Bregzit odloži, dok premijer Džonson insistira da Britanija napusti Evropsku uniju do 31. oktobra.

Premijer je čak odbio da potpiše vladino pismo u kome se traži dodatno produženje.

London je pokrenuo i operaciju Jelouvhemer, koja nastoji da zaštiti Britance od bilo kakvih negativnih posledica tvrdog Bregzita, uključujući i pitanja u vezi sa državljanstvom tokom graničnih provera, potencijalnih problema u snabdevanju hranom, trgovinske sukobe i pitanja nacionalne bezbednosti.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: PA / Parliamentary Recording Unit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track