Najnovije vesti

JUNKERU ŽAO ŠTO SE NIJE BAVIO VAŽNIJIM STVARIMA: Bregzit je takvo gubljenje vremena i energije! Šteta vremena potrošenog na to! (VIDEO)
Foto: EPA

ČIST GUBITAK VREMENA

JUNKERU ŽAO ŠTO SE NIJE BAVIO VAŽNIJIM STVARIMA: Bregzit je takvo gubljenje vremena i energije! Šteta vremena potrošenog na to! (VIDEO)

Planeta

STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da je Bregzit "gubljenje vremena i energije".

Junker je naveo da mu smeta što svoj petogodišnji mandat nije u većoj meri iskoristio za unapređenje Unije u interesu i službi građana.

U obraćanju poslanicima EP u Strazburu, Junker je naveo da samo može biti odobren sporazum o Bregzitu koji je prošle nedelje postigtnut sa Londonom kada on bude odobren u britanskom parlamentu.

Prethodno je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao da će lideri Evropske unije odlučiti "u narednim danima" da li da se Velikoj Britaniji odobri još jedno produženje roka za izlazak iz Unije, ističući da njihova odluka zavisi od razvoja situacije u Londonu. Odluka o produženju roka za Bregzit za tri meseca, posle 31. oktobra, "u velikoj meri će zavisiti od toga šta britanski parlament bude, odnosno ne bude odlučio", rekao je Tusk.

"Bregzit bez dogovora nikada neće biti naša odluka", rekao je Tusk, što su poslanici EP pozdravili aplauzom.

Britanski premijer Boris Džonson doživeo je juče još jedan poraz nakon što je predsednik Donjeg doma parlamenta Džon Berkou saopštio je da vlada ne može da traži od poslanika da ponovo glasaju o sporazumu o Bregzitu.

Džonson je apelovao na poslanike da ove nedelje odobre sporazum o Bregzitu, navodeći da ni on, ni EU ni javnost ne želi novo odlaganje izlaska Velike Britanije iz Unije.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...