Najnovije vesti

DŽONSON ZAPRETIO: Brisel neće ponovo menjati sporazum o Bregzitu, ako Parlament odbije ubrzanu proceduru - idemo na izbore! (VIDEO)
Foto: EPA

nikako da se usaglase

DŽONSON ZAPRETIO: Brisel neće ponovo menjati sporazum o Bregzitu, ako Parlament odbije ubrzanu proceduru - idemo na izbore! (VIDEO)

Planeta

Britanski premijer Boris Džonson će povući Zakon o Bregzitu i sazvati opšte izbore, ukoliko poslanici u parlamentu odustanu od planiranog rasporeda rasprave u parlamentu u okviru kojeg treba da se izglasa taj zakon.

Kako je rekao izvor iz britanske vlade, "vlada ne želi da gubi vreme sa ovim Parlamentom".

Evropska unija neće ponovo pregovarati o sporazumu za Bregzit koji je postigla sa Velikom Britanijom ako poslanici žele da ga promene dopunom zakona sa ciljem njegovog ratifikovanja, izjavio je Džonson.

Vlada Velike Britanije planira da se usvoji zakon u Predstavničkom domu britanskog Parlamenta do kraja četvrtka, 24. oktobra, ali pojedini poslanici se nadaju da će moći da unesu neke promene u sporazum.

foto: EPA

"Naši evropski prijatelji nisu mogli biti jasniji. Sporazum koji je pred nama je onaj koji je obuvaćen ovim zakonom i ovaj dom Parlamenta treba da donese odluku da li da ga ratifikuje, umesto da se kreće u krug u uzaludnom pokušaju da sastavi novi sporazum", rekao je Džonson u obraćanju Parlamentu.

Džonson je istakao da je alternativa prihvatanju ovog sporazuma poništavanje "Bregzita" i pozvao poslanike da "danonoćno rade" na njegovom usvajanju.

Kako se navodi, glasanje o zakonu trebalo bi da počne oko 19 sati po lokalnom vremenu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...