Najnovije vesti

NASTAVNICA MONSTRUM! ZLOSTAVLJALA DECU, PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Australija traži od Izraela njeno izručenje, kako bi se suočila sa 74 optužbe! (FOTO)
Foto: Profimedia

petogodišnja bitka

NASTAVNICA MONSTRUM! ZLOSTAVLJALA DECU, PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Australija traži od Izraela njeno izručenje, kako bi se suočila sa 74 optužbe! (FOTO)

Planeta

Premijer Australije Skot Morison najavio je danas da će od nove Vlade Izraela tražiti da se hitno reši petogodišnja bitka za izručenje izraelske nastavnice optužene za seksualno zlostavljanje dece u australijskoj školi.

Morison je izdao saopštenje nakon što se sastao sa sestrama Dasi Erlih i Nikol Mejer koje je navodno zlostavljala Malka Leifer kada je bila direktorka ultraortodoksne škole "Adas Izrael" u Melburnu.

Pedesetdvogodišnja direktorka je pobegla u Izrael 2008. godine kada su se pojavile optužbe.

Premijer Australije je pozvao da na transparentno i brzo rešenje slučaja i izručenje Malke Leifer Australiji kako bi se suočila sa 74 optužbe za seksualno zlostavljanje dece.

Poslanik Dejv Šarma koji je bio australijski ambasador u Izraelu 2014. godine je rekao da nakon više od 60 saslušanja u izraelskom sudu izručenje Malke Leifer nije bliže.

On je dodao da se danas šalje jasna poruka Izraelu da je taj slučaj od velike važnosti za Australiju i da će imati posledice po šire odnose ako ne bude uskoro razrešen.

Izraelski Vrhovni sud je prošle sedmice podržao žalbu protiv oslobođenja Malke Leifer iz zatvora u kućni pritvor.

Tužioci su rekli da se ona pretvara da je mentalno obolela kako bi izbegla izručenje.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je u sredu objavio da nije uspeo da obrazuje parlamentarnu većinu posle drugih izbora ove godine. Time je Izrael ušao u novi period političke neizvesnosti.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...