OTAC ČUDOVIŠTE: Brazilac prikupljao donacije za teško bolesnog sina (2), pa pare trošio na luksuznu odeću, prostitutke i drogu! Dečak izgubio životnu bitku! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Balanço Geral

horor

OTAC ČUDOVIŠTE: Brazilac prikupljao donacije za teško bolesnog sina (2), pa pare trošio na luksuznu odeću, prostitutke i drogu! Dečak izgubio životnu bitku! (VIDEO)

Planeta -

Dvogodišnji dečak koji je bolovao od neuromišićne bolesti umro je prošle nedelje u Brazilu nakon što je njegov otac navodno ukrao prikupljeni novac za lečenje i potrošio ga na zabave.

Maleni Hoao Migel Alves preminuo je 17. oktobra nakon dugotrajne bitke sa spinalnom mišićnom atrofijom. Policija je njegovog oca, Mateusa Enrikeea Leroja Alvesa (37) uhapsila nekoliko meseci ranije, 22. jula, nedelju dana nakon što ga je prijavila njegova supruga.

Pronađen je u luksuznom hotelu u kojem je boravio gotovo dva meseca, nakon što je potrošio 150.000 dolara na dizajnersku odeću, satove, drogu, prostitutke i piće, pišu lokalni mediji, a prenosi Dejli Mejl.

Skup lek Spinraza

Lekari su malom Hoaou dijagnostikovali spinalnu mišićnu atrofiju (SMA) kada je imao sedam meseci. Mateus i njegova supruga Karin Rodrigez objavili su 2018. godine svoju tešku situaciju na društvenim mrežama kako bi prikupili novac za njegovo lečenje.

Svaka doza leka Spinraza, koji se koristi za sprečavanje napredovanja bolesti, koštala je 90.500 dolara. Porodici je trebalo gotovo godinu dana da prikupi 248.000 dolara. Prikupljen novac stavljao se na četiri računa, dva su glasila na Mateusa, a dva na njegovu suprugu Rodrigez.

Neočekivano preminuo

Mateus je, nakon prikupljenih donacija, rekao porodici da odlazi u grad Belo Horizante kako bi prošao obuku za posao čuvara. Njegova supruga postala je sumnjičava nakon što ih je on samo par puta posetio i nakon što je primetila kako s računa nestaju ogromne svote novca.

Rodrigezova je 8. jula otišla u policiju kako bi podnela prijavu, a nedugo nakon toga njen suprug je uhapšen u hotelu.

Hoao Migel trebao je do avgusta da primi prvu dozu Spinraze nakon što je vlada pristala da pokrije troškove detetova prva tri lečenja. Neočekivano je preminuo u svome domu prošle nedelje.

Kurir.rs/Index.hr/Dejli Mejl

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja