UBIO DEVOJKU (20) KOLIMA I POBEGAO, KAŽNJEN SA 5.000 EVRA: Nemački sudija zaprepastio ožalošćenog oca OBJAŠNJENJEM PRESUDE!
Foto: Profimedia, Shutterstock

sramota

UBIO DEVOJKU (20) KOLIMA I POBEGAO, KAŽNJEN SA 5.000 EVRA: Nemački sudija zaprepastio ožalošćenog oca OBJAŠNJENJEM PRESUDE!

Planeta -

Nakon što je mladića koji je bio kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja devojka osudio samo na novčanu kaznu, sudac se ispričao ocu stradale devojke.

Teško mi vas je pogledati u oči. Otac ste poginule devojke i shvaćam da ne možete živeti sa ovom odlukom. I sam mogu razumeti vašu patnju jer sam i sam pre četiri godine gotovo izgubio svoju 17-godišnju ćerku.

"To je pakao", rekao je sudija Okružnog suda u Vurcburgu Bernd Kriger ocu poginule Terese, Roladu Staku (52), piše Fenix Magazin.

Sudac je, naime, 20-godišnjeg Nikasa H. koji je pre dve i po godine svojim automobilom usmrtio tada 20-godišnju Terezu osudio na novčanu kaznu od 5.000 evra. "Sve što bi mogao reći, ne bi bilo dovoljno", komentarisao je otac presudu sa suzama u očima. Niklas H. kao i trojica suvozača koji su osuđeni zbog nepružanja pomoći prihvatili su kaznu.

Do nesreće je došlo pre dve godine kada je nakon posete Festivalu vina u Unterrajzenhajmu, Niklas H. je s 2,89 promila alkohola u krvi seo u svoj "golf". S njim su u autu bila još trojica prijatelja, Markus H. (22), Marvin R. (21) i Pol G. (22). Mladić je vozio preko parkirališta, udario u stub, i na jednom seoskom putu vozeći brzinom između 60 do 80 kilometara na sat udario u Terezu Štal koja se pešice vraćala kući.

Devojka je odletela 13 metara dalje, a vozač se nije zaustavio da joj pomogne. Svi mladići su se na sudu izvinili zbog toga što se dogodilo, a sudac je pojasnio kako nije mogao drugačije presuditi jer je mladić koji je vozio tada imao 18 godina i sudilo mu se po zakonu za maloletnike.

Kurir.rs/Večernji.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track