OBRISAO JE ČITAVU SVOJU PROŠLOST, A ONDA JE NAĐEN MRTAV NA PLAŽI: Policija je mesecima pokušavala da sazna ko je on, ali niko nikada to nije uspeo! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube random

misterija

OBRISAO JE ČITAVU SVOJU PROŠLOST, A ONDA JE NAĐEN MRTAV NA PLAŽI: Policija je mesecima pokušavala da sazna ko je on, ali niko nikada to nije uspeo! (VIDEO)

Planeta -

Muškarac sa sedom kosom i kožnom jaknom stigao je u junu 2009. godine u okrug Sligo, u Irskoj, a jedina njegova namera je bila da nestane!

Jedino poznato o njemu je da je izbrisao sve dokaze svog postojanja pre nego što je umro na plaži u Rouzes Pointu. Jedino što se zna o njemu zabeleženo je na snimcima bezbednosnih kamera u hotelu "Sligo siti" , gde se tri noći pre smrti prijavio pod imenom "Peter Bergman."

Telo mu je pronađeno na plaži u zoru 16. juna 2009. godine. Ne samo da nije imao dokumente nego su čak i etikete na njegovoj odeći bile odsečene. Pokrenuta je istraga , ali sve što je otkriveno bile su naizgled mučne mere koje je čovek preduzeo da nestane.

"Sve što nam ostaje jeste njegova poseta Sligu. Ne možemo ga smestiti nigde drugo u svetu", rekao je jedan istražitelj a piše "Ajriš sentral"..

Svakog jutra tokom tri dana čovek je izlazio iz hotela sa ljubičastom plastičnom kesom, a zatim se u hotel vraćao praznih ruku.

Kasnije je utvrđeno da je on malo po malo odlagao svoju odeću i stvari, pa ništa od njih nije pronađeno tokom detaljne istrage nakon njegove smrti.

Istražitelji veruju da je on pažljivo isplanirao svoje dnevne rute kako bi izbegao

i da ga kamere previše puta snime.

"Bezbednosne kamere su vrlo vidljive u celom gradu Sligo. Sasvim je verovatno da je primetio sve njihove lokacije. Da nije, mi bismo već saznali gde je odlagao odeću", rekao je istražitelj.

Nakon njegove smrti postalo je jasno da ne postoji osoba po imenu Piter Bergman koja bi odgovarala njegovom opisu ili starosti bilo gde u Evropi, Americi ili Južnoj Americi. Adresa u Beču, koju je koristio za prijavljivanje u hotel, nije bila mesto njegovog stanovanje, jer je utvrđeno da se tamo zapravo nije ništa nalazilo.

Svog drugog dana je Bergman kupio osam poštanskih markica vrednih 82 centa u pošti. Nikad nije utvrđeno gde su pisma poslata ili kada, ali verovatno je da se čovek dopisivao sa nekim. Takođe je nejasno zašto je izabrao Irsku od svih mesta, a posebno zašto Sligo, kao mesto gde bi nestao bez traga.

Dan pre nego što je pronađeno njegovo telo, Bergman je tražio od taksiste da ga odvede na najmirniju plažu u Sligu na kupanje, a vozač ga je odvezao do Ruzes Pointa.

Istražitelji kažu da se tamo kratko zadržao, a zatim vratio nazad u Sligo.

"On zapravo nije komunicirao sa ljudima", rekli su.

Bergman je, po svemu sudeći, u Rouzes Pointu našao mesto gde je želeo da umre. Sutradan, nakon što je izašao iz hotela, kupio je kartu u jednom smeru do Rouzes Pointa. Bergman je napustio hotel sa dve torbe i ljubičastom plastičnom kesom, ali je stigao na autobusku stanicu sa samo dve torbe. Tamo je kupio kapućino i sendvič i pročitao je novine pre nego što ih je iscepao rukama.

Iako nije razgovarao ni s kim na plaži, nekoliko ljudi koji su ga sreli, rekli su u dokumentarcu "poslednji dani Pitera Bergmana" da je on zaista ostavio utisak na njih. Definitivno se isticao u svojoj crnoj, profesionalnoj odeći i hodao je okolo kao da živi u nekom svom svetu, rekli su.

"Izgledao je gotovo kao da nije u ovom vremenu i prostoru. Imao je nogavice savijene do kolena. I hodao je paralelno s vodom bosih nogu, duboko u vodi, i činilo se da je kao da je nagnut sa rukama iza leđa, kao da je u nekom drugom svetu", ispričala je jedna žena.

Jedan par je rekao da su ga sreli u 22.30 i rekli mu "zdravo", na šta je on odgovorio klimanjem glave.

U zoru 16. juna 2009. godine otac i sin koji su trenirali na plaži našli su Bergmanovo beživotno telo. Isprva su mislili da je u pitanju lutka.

Kada su shvatili da se radi o čoveku, pomolili su se i pozvali policiju.

Obdukcija nije pokazala nikakve dokaze o nasilju ili o tome da se udavio. Međutim, medicinski pregled je utvrdio da je muškarac imao veliki karcinom prostate i kostiju, kao i dokaze o prethodnim srčanim udarima.

Izveštaj o toksikologiji nije pokazao u njegovom organizmu nikakve tablete protiv bolova, čak ni aspirin.

Detaljnija istraživanja trajala su mesecima.

"Istražili smo svaku zamislivu opciju... Koristili smo medije kako u kontinentalnoj Evropi, tako u zemlji i inostranstvu, testirali smo mu DNK, otiske prstiju i oni su prosleđeni svim policijskim snagama. Podataka o njemu nije bilo nigde", rekao je istražitelj.

Istražitelji misle da je Bergman verovao da će njegovo telo odneti more i da ga niko nikad neće naći.

(Kurir.rs/Blic/I.Z.K./Foto: Printscreen Youtube Random)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track