Najnovije vesti

OBRATITE PAŽNJU DA LI NA PROIZVODU PIŠE MACEDONIA ILI MAKEDONIA, BITNA JE RAZLIKA: Micotakis guglao pa mu na pamet pala ova ideja!
Foto: EPA / Kostas Tsironis

različito brendiranje

OBRATITE PAŽNJU DA LI NA PROIZVODU PIŠE MACEDONIA ILI MAKEDONIA, BITNA JE RAZLIKA: Micotakis guglao pa mu na pamet pala ova ideja!

Planeta

Grčki premijer Kirijakos Micotakis predlaže da trgovinski proizvodi koji dolaze iz severne Grčke budu brendirani imenom "Makedonia", dok roba iz Severne Makedonije da bude brendirana sa "Macedonia", prenosi portal Plus info.

Grčki mediji pišu da grčki premijer Micotakis predlaže da se razlika trgovinskih marki između Skoplja i Atine napravi na ovaj način.

Ovu ideju Micotakis je saopštio predstavnicima grčke Asocijacije izvoznika na sastanku u Solunu.

Kako se navodi, grčki premijer je došao do takve ideje nakon što je na pretraživaču Google zaključio da su najveći deo rezultata pod imenom "Macedonia" povezani sa državom Severnom Makedonijom.

"Kako se nisam setio ove ideje. Zameni se samo slovo 'C' sa slovom 'K' i problem je rešen. A koliko puta je Micotakis dolazio kod mene da razgovaramo o imenu, ali nikada mi nije dao ovaj predlog. Sve pametne predloge je čuvao za sebe", napisao je na fejbsuku bivši grčki premijer Aleksis Cipras nakon što su grčki mediji preneli ovu informaciju.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Kostas Tsironis

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...